Un bebeluș de cinci luni a murit de TBC la „Marius Nasta”. Părinții nu l-au dus la medic de teama infectării cu COVID!

Un bebeluș de cinci luni a murit de TBC la „Marius Nasta”. Părinții nu l-au dus la medic de teama infectării cu COVID!
Un bebeluș de cinci luni a murit de TBC la „Marius Nasta”. Părinții nu l-au dus la medic de teama infectării cu COVID! / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 09/04/2021, 07:25

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, anunță că un bebeluș de cinci luni a murit, joi, din cauza TBC, în acest spital, fiind al doilea caz de deces la un copil infectat cu bacilul Koch în ultima perioadă, la această unitate medicală. Medicul spune că părinții nu au mers la spital cu copilul de teama infectării cu COVID. Mahler face apel la populație „să NU amâne vizita la medic”.

„Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în ‘Marius Nasta’ şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internaţi cu tuberculoză.

„O realitate tristă și dură”

Este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate – de frica infecţiei COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an – ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la Digi 24, citat de stiripesurse.ro.

Bebelușul putea fi salvat

Mahler a spus că micuțul ar fi putut fi salvat „cu siguranță, dacă ar fi ajuns mai repede la medic”. Copilul fusese vaccinat cu serul BCG, dar pentru ca vaccinul să-și facă efectul este nevoie de timp.

Medicul a spus că oamenii nu merg la cabinet pentru că se tem de COVID sau de rușine, „stigmă”.

Mahler a relatat și cazul unei fete de 14 ani, internată tot la „Marius Nasta”, cu TBC, care nu se mai poate deplasa decât în scaun rulant.

Medicul îi roagă pe români să vină la medic, ori de câte ori au probleme medicale.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase