Un cadavru a fost găsit pe cursul râului Buzău. Autorităţile vor stabili dacă e vorba de Raisa, fetița dispărută în urmă cu două zile

Un cadavru a fost găsit pe cursul râului Buzău. Autorităţile vor stabili dacă e vorba de Raisa, fetița dispărută în urmă cu două zile
Publicat: 03/07/2021, 12:25
Actualizat: 03/07/2021, 12:27

Un cadavru de mici dimensiuni a fost găsit în râul Buzău. Fetiţa de 5 ani şi 7 luni care a dispărut în urmă cu două zile din satul buzoian Găvăneşti, comuna Săgeata, ar fi fost găsită moartă, . în localitatea brăileană Gradiștea.

Pilotul elicopterului aflat în misiunea de căutare a zărit în apa Buzăului silueta unui cadavru.

IPJ Buzău a anunțat că, în urma survolarii spațiului aerian, a fost observată pe cursul râului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru. Trupul neînsuflețit urmează să fie scos din apă şi identificat.

„În cadrul activităților de căutare din cursul acestei zile, pentru depistarea fetiței, în urma survolării spațiului aerian, a fost observată pe cursul râului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru. Urmează a se extrage cadavrul din apă și, ulterior se va proceda la identificarea acestuia, urmând să stabilim dacă este sau nu trupul fetiței căutate”, a transmis IPJ Buzău.

Minora a dispărut de acasă joi seară

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi, joi seară, despre dispariţia minorei, Raisa Florentina. Ea a plecat de la domiciliu în jurul orei 21.30, şi nu a mai revenit.

Alarma a fost dată de către părinţi joi seară, la ora 21:30, atunci când au observat că fetiţa lor, în vârstă de 5 ani, a dispărut fără urmă. Disperaţi, aceştia au alertat imediat vecinii şi au sunat la 112.

Raisa Florentina a fost căutată fără oprire timp de două zile. Forțele implicate în căutările fetei au primit ajutor de la voluntari din alte județe. Mai mulți proprietari de ATV-uri s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

Potrivit presei locale, micuța Raisa era diagnosticată cu dizabilități de dezvoltare și nu răspundea atunci când era strigată pe nume.

La momentul dispariţiei, Raisa Florentina era îmbrăcată cu pantaloni scurți, de culoare roșie şi nu purta nimic în partea de sus a corpului.