Un caz identic cu cel al Alexandrei, gravida moartă la BOTOȘANI, a avut loc în același oraș: „Vă rog din suflet să mă ajutați să nasc”

Un caz identic cu cel al Alexandrei, gravida moartă la BOTOȘANI, a avut loc în același oraș: „Vă rog din suflet să mă ajutați să nasc”
Raluca și Andrei Bucșă
Publicat: 24/08/2023, 20:51
Actualizat: 24/08/2023, 21:02

Un caz asemănător cu cel al Alexandrei, tânăra gravidă moartă după ce a fost neglijată 7 ore de medicii Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, a fost semnalat în același oraș.

Este vorba de soții Raluca și Andrei Bucșă, despre a căror poveste a scris presa locală. Din fericire, experiența lor nu s-a terminat cu o tragedie.

Venirea pe lume a fiicei lor, după ani de chin și tratamente, s-a transformat în cel mai mare coșmar, din cauza unui medic.

„Încă de la început, am fost tratată efectiv cu spatele de doctorița de gardă. Am sunat la cabinetul privat pentru o programare. Doctorița era în concediu și mi s-a recomandat să merg la Urgențe să fac un ecograf care să confirme sarcina și mai ales să se constate dacă este intrauterină”, povestește Raluca.

Atunci a fost momentul în care a început coșmarul familiei Bucșă.

„Încă de la început am fost tratată efectiv cu spatele de doctorița de gardă, care era jos la primiri urgențe cu o pacientă de-ale ei. După ce a consultat-o, pacienta a ieșit din cabinet și am intrat eu după ea, vorbind în timp ce ea mergea. Nu a stat o clipă să asculte ce caut acolo, că doar eram pe picioarele mele, nu reprezentam o urgență. În dreptul ecografului se întoarce vizibil deranjată și plictisită și-mi spune: «na, hai să-ți fac un ecograf»”, a mai spus ea.

Problema e că tânăra a mers mai departe la medicul care a preluat-o la urgențe, pentru monitorizarea sarcinii.

„Am rămas timp de 9 luni la doctorița inițială, la fiecare control eram plină de emoții. Ajungeam acasă cumva nemulțumită că era cam rece, iar la mesaje răspundea foarte, foarte greu. M-am gândit că este foarte, foarte ocupată, pentru că era și foarte recomandată și probabil așa sunt toți doctorii care au mulți pacienți”, explică Raluca.

Ultima ecografie a fost efectuată la 36 de săptămâni, iar în data de 12 martie, Raluca a ajuns de urgență la spital.

„Pe 12 martie, în jurul orei 13:00 am ajuns la Maternitate cu apa ruptă. Mi-au făcut internare și am urcat în salon, aveam dilatație 1. Mi-au spus că sună ei doctorul meu, dar să-l sun și eu. Am sunat dar nu mi-a răspuns, am dat SMS, tot fără niciun răspuns. Am mai încercat să sun în repetate rânduri fără niciun răspuns, la un moment dat avea și telefonul închis”, povestește Raluca, potrivit presei locale din Botoșani.

Tensiunea eia tot urcat, atât din cauza durerilor, cât și din cauza atacurilor de panică.

„Tot veneau asistentele să verifice tensiunea, dar nu-mi zicea nimeni cât am. Nici asistentele nu au dat de doctoriță până la ora 18:00 când am înțeles că ar fi transmis să mi se bage perfuzie pentru dilatație. Zis și făcut. La ora 1:00 noaptea aveam dilatația 8 de două ore și copilul nu cobora. Dureri din ce în ce mai mari”, a afirmat Raluca.

Andrei, soțul Ralucăi, aștepta frustrat pe holul spitalului că nu poate face nimic și că nu își poate ajuta soția.

Făcându-și griji pentru viața copilului său, Raluca i-a trimis un mesaj disperat medicului său, la ora 01:10: „Bună seara, scuzați deranjul. Sunt Raluca Bucșa. Nu mă simt deloc bine, vomit, tremur toată și mă doare. Am două ore de când stau cu dilatație 8 și copilul nu coboară, abia mai pot vorbi. Vă rog să mă ajutați să nasc în noaptea asta pe orice cale. Nu mai suport durerile”.

Iar Raluca nu a primit niciun răspuns. În acest caz, ea a mai trimis un al doilea mesaj, la ora 03:12: „O rugam să vină că nu mai suport durerile, aveam contracții din două în două minute și îmi venea să mă urc pe pereți”.

Din păcate, nici de data aceasta nu a primit niciu răspuns. La fel s-a întâmplat și la ora 04:18, când i-a trimis al treilea mesaj: „Doamna doctor, nu mai pot, nu mai rezist, mă doare din două în două minute. Vă rog din suflet să mă ajutați să nasc. Nu mai rezist, vă rog din suflet să veniți să mă ajutați să nasc”.

„Urlam de câteva ore bune în salon și împingeam cum puteam la fiecare contracție”

„De la ora 3:00 până la 3:30 am simțit efectiv că timpul s-a oprit în loc și înnebunesc de durere. La ora 4:00 a venit o asistentă să îmi ia sânge și a întrebat dacă am analizele făcute și tot atunci am auzit că vorbea cu altă asistentă că i-a spus doctorița să mă pregătească pe la 5:30 pentru cezariană, că vine ea și oricum cezariană îmi făcea de la început. Atunci am crezut că înnebunesc de durere și de nervi. Ceri să mi se facă perfuzie pentru dilatație de la ora 18:00 și mă ții în dureri ca pe un animal, ca până la urmă să faci cezariană”, a spus tânăra.

Durerile deveniseră insuportabile, iar Raluca era în stare să nască cu asistentele, doar să scape de chin.

„Urlam de câteva ore bune în salon și împingeam cum puteam la fiecare contracție. Am întrebat asistentele dacă nu pot să nasc cu ele, cu moașa, cu doctorița de gardă, că eu nu mai pot. Nu se bagă nimeni peste medicul tău, dacă el a spus că vine. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit”, a mai povestit Raluca.

„A intrat cu un rânjet până la urechi: ți-am zis că la 05:00 naști”

Abia la ora 04:30, medicul de gardă a ajutat-o să nască.

„La ora 4:50 s-a născut minunea mea, cu voia Domnului. La naștere, copilul a primit scorul 6. Nu am auzit-o plângând pentru că abia reușea să respire. Era vânătă toată. Doctorița neonatolog mi-a zis: o vedeți, dar nu e bine deloc. Mă rugam neîncetat cât îi făceau manevre să respire. Au pus asistentele să îmi sune doctorița să vină să mă coasă. Și acum îmi amintesc cum a intrat cu un rânjet până la urechi: ți-am zis că la 05:00 naști. La copil nici nu s-a uitat. O oră a durat să mă coasă și am simțit fiecare ac. Am stat până pe data de 15 martie în același salon, pentru că mi-a uitat înăuntru pansamentele”, a mai povestit Raluca.

Iustina Teodora s-a născut cu probleme, cel mai probabil din vina medicilor. În timpul nașterii, micuța a avut cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului, atât mama, cât și copilul fiind la un pas de eclampsie, o afecțiune severă care pune viața în pericol.

Din fericire, experiența Ralucăi nu s-a terminat cu o tragedie, ca în cazul Alexandrei. Cu toate acestea, din cauza complicațiilor de la naștere, copilul a rămas cu o serie de afecțiuni cardiace.

„Am simțit o revoltă foarte mare când am văzut că a murit Alexandra. De când am aflat de moartea ei în fiecare zi merg la proteste și particip activ acolo. Și vreau să fac publică povestea pentru că vreau să nu se mai întâmple și la altcineva. Pentru că anul trecut putea să fie soția mea. Luni au îngropat-o pe Alexandra și mâine pot fi alte mame. Plus alte povești și alte povești reale pe care le-am auzit din Maternitate de la soția mea, în care vin fetele de la țară, necăjite, vai de capul lor și unele strigă, altele nu strigă pe acolo, și vine infirmiera sau asistenta și-i spune: dar de ce urli, când ai stat crăcănată nu urlai? Astea nu sunt vorbe de spus. Eu sunt bărbat, dar probabil că în pielea unei mame care-și dorește un copil nu poți să știi exact ce e”, a spus și soțul femeii.

Alexandra a murit cu zile

Alexandra, tânăra gravidă în vârstă de doar 26 de ani care a murit vineri la Botoșani, s-a rugat de medici să o opereze pentru că bebelușul era oprit din evoluție și ea suferea de dureri mari.

Din păcate, mesajele sale au rămas fără răspuns, iar Alexandra și-a pierdut viața, în cele din urmă.

În noaptea de joi spre vineri, ea le-a trimis mesaje, atât medicului de gardă, cât și medicului său curant, rugându-i să intervină pentru că simțea dureri mari

Sursa foto: Facebook/Raluca Bucșă

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...