Un copil de 10 ani a murit la un antrenament de fotbal în Galați. Minorul a fost strivit de o placă de beton

Un copil de 10 ani a murit la un antrenament de fotbal în Galați. Minorul a fost strivit de o placă de beton
Stadionul Dunărea Galați. Foto: Facebook
Publicat: 24/04/2021, 16:50
Actualizat: 24/04/2021, 16:51

Un copil de 10 ani din Vaslui a murit, sâmbătă, după ce a fost lovit de două plăci de beton. Accidentul s-a produs un teren de fotbal ce aparține de un stadion din municipiul Galați.

Tragedia a avut loc sâmbătă pe stadionul “Dunărea” din Galați. Din primele verificări a rezultat că minorul, în vârstă de 10 ani, dintr-un sat din județul Vaslui, în timp ce participa la o competiție sportivă, s-ar fi apropiat de gardul împrejmuitor, moment în care două placi de beton s-ar fi desprins și ar fi căzut peste acesta, cauzându-i mai multe răni la nivelul capului și a corpului.

Copilul a primit primul ajutor de la ambulanță dar a decedat apoi la spital, din cauza rănilor grave de la cap.

În data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 11.28, în urma unui apel 112, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că un copil minor a fost accidentat grav după ce a căzut peste el o placa de beton din gardul ce împrejmuieste un teren de fotbal ce aparține de un stadion din municipiul Galați.

Antrenorul echipei de juniori, Ovidiu Mangu: David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, s-au dus printr-o gaură. Eu nici măcar n-am văzut gaura aia din gard 

Antrenorul echipei de juniori, Ovidiu Mangu, din Bârlad, a declarat pentru ziarul Vremea Nouă, cum s-a întâmplat nenorocirea:

„Participam cu elevii mei la cupa „Iepurașul” din Galați, iar într-o pauză, de la antrenament, David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat pe organizator unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură, eu nici măcar n-am văzut gaura aia din gard unde era, până când s-a produs tragedia. El a vrut să iasă prin gaură și au căzut peste el două plăci, peste capul lui. Noi am alergat imediat acolo iar patru bărbați nu am putut să le ridicăm, a trebuit să mergem și pe partea cealaltă de gard. Am chemat ambulanța la 112, a fost dus la spital, suntem toți bulversați, iar la spital a murit. Acum sunt la poliție dau o declarație”, a spus antrenorul Ovidiu Mangu.

Polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite ulterior cauzele producerii acestui accident nefericit.