Un copil de 13 ani, aflat în moarte cerebrală, va salva mai multe vieți. Medicii de la Târgu Mureș i-au prelevat organele

Un copil de 13 ani, aflat în moarte cerebrală, va salva mai multe vieți. Medicii de la Târgu Mureș i-au prelevat organele
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 08/06/2022, 12:27

Un copil în vârstă de doar 13 ani, aflat în moarte cerebrală, va salva mai multe vieți, după ce familia sa a fost de acord ca acesta să devină donator de organe.

Astfel, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureș, București și Cluj, au prelevat organele copilului, marți, la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Copilul fusese internat în secția ATI, după ce a suferit un accident vascular cerebral, notează ziare.com.

„În cursul zilei de azi, 07 iunie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina”, a informat Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

A opta prelevare de organe de anul acesta la Târgu Mureș

Prelevarea realizată marți este cea de-a opta realizată anul acesta în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Instituția a informat că intervențiile au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuţa, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi ţesut, a fost coordonată de dr. Andrei Nica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase