Un copil de 6 ani a făcut pe el în clasă, pentru că învățătoarea nu l-a lăsat să meargă la TOALETĂ. „Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o”

Un copil de 6 ani a făcut pe el în clasă, pentru că învățătoarea nu l-a lăsat să meargă la TOALETĂ. „Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2023, 22:15
Actualizat: 29/11/2023, 22:30

O învăţătoare de la o şcoală din Drăgăşani, județul Vâlcea, este cercetată disciplinar după ce a refuzat să îl lase la toaletă pe un copil de şase ani, care ulterior a făcut pe el în timpul orelor.

Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare, de un cetăţean revoltat că, pe lângă faptul că nu l-a lăsat la toaletă, cadrul didactic nici nu i-a anunţat părinţii să vină să îl ia de la şcoală, ţinându-l în clasă mai multe ore timp în care copilul a fost ţinta ironiei colegilor de clasă.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.r) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză (…) nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simplă! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noştri!”, spune Nicolae Grigorie în postarea sa.

Inspectorul școlar general din Vâlcea, Mihaela Andreianu, a precizat că învăţătoarea a fost suspendată de la clasă pe perioada anchetei ce a fost declanşată la nivelul şcolii imediat după ce s-a aflat de întâmplare, cazul fiind înaintat totodată şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

„S-au luat măsuri imediat ce s-a aflat. Directorii şcolii au aflat abia la sfârşitul orelor ce s-a întâmplat, iar luni, i-au audiat atât pe învăţătoare, cât şi pe părinţii copilului în cadrul comisiei de disciplină de la nivelul şcolii. Învăţătoarea este suspendată de la clasă, pe perioada cercetării, iar cazul a fost trimis şi către DGASPC. Aşteptăm rapoartele atât din partea comisiei din şcoală, cât şi al celor de la Protecţia Copilului şi cu siguranţă se vor lua măsuri. Pentru mine este inexplicabil nu atât faptul că nu l-a lăsat la toaletă, că poate a avut motive să nu îl creadă că are nevoie la toaletă, cât faptul că nu i-a anunţat părinţii. Este inuman să ţii un copil, un om, atâtea ore în situaţia aceasta!”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Învăţătoarea în cauză are în grijă o clasă pregătitoare în sistem „Step by Step”, o metodă alternativă de educaţie prin care elevii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc şi să gândească liber, scrie Adevărul.

Sursă Foto – caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
România, lovită de ciclonul care a adus ninsori de proporţii în Vest. "Ploi sângerii" în...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Marius, fratele lui, a povestit despre...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Monica Pop spune adevărul despre vaccin: Am pierdut și o prietenă care a făcut trei...
Dormim puțin, suntem nervoși. Cum se transformă comportamentul
1 Martie 2024. Mesaje, urări și felicitări pentru toate femeile din viața ta
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima