Un copil de 6 ani a făcut pe el în clasă, pentru că învățătoarea nu l-a lăsat să meargă la TOALETĂ. „Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o”

Un copil de 6 ani a făcut pe el în clasă, pentru că învățătoarea nu l-a lăsat să meargă la TOALETĂ. „Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2023, 22:15
Actualizat: 29/11/2023, 22:30

O învăţătoare de la o şcoală din Drăgăşani, județul Vâlcea, este cercetată disciplinar după ce a refuzat să îl lase la toaletă pe un copil de şase ani, care ulterior a făcut pe el în timpul orelor.

Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare, de un cetăţean revoltat că, pe lângă faptul că nu l-a lăsat la toaletă, cadrul didactic nici nu i-a anunţat părinţii să vină să îl ia de la şcoală, ţinându-l în clasă mai multe ore timp în care copilul a fost ţinta ironiei colegilor de clasă.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.r) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză (…) nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simplă! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noştri!”, spune Nicolae Grigorie în postarea sa.

Inspectorul școlar general din Vâlcea, Mihaela Andreianu, a precizat că învăţătoarea a fost suspendată de la clasă pe perioada anchetei ce a fost declanşată la nivelul şcolii imediat după ce s-a aflat de întâmplare, cazul fiind înaintat totodată şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

„S-au luat măsuri imediat ce s-a aflat. Directorii şcolii au aflat abia la sfârşitul orelor ce s-a întâmplat, iar luni, i-au audiat atât pe învăţătoare, cât şi pe părinţii copilului în cadrul comisiei de disciplină de la nivelul şcolii. Învăţătoarea este suspendată de la clasă, pe perioada cercetării, iar cazul a fost trimis şi către DGASPC. Aşteptăm rapoartele atât din partea comisiei din şcoală, cât şi al celor de la Protecţia Copilului şi cu siguranţă se vor lua măsuri. Pentru mine este inexplicabil nu atât faptul că nu l-a lăsat la toaletă, că poate a avut motive să nu îl creadă că are nevoie la toaletă, cât faptul că nu i-a anunţat părinţii. Este inuman să ţii un copil, un om, atâtea ore în situaţia aceasta!”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Învăţătoarea în cauză are în grijă o clasă pregătitoare în sistem „Step by Step”, o metodă alternativă de educaţie prin care elevii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc şi să gândească liber, scrie Adevărul.

Sursă Foto – caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...