Un deținut de la Penitenciarul Vaslui s-a spânzurat

Un deținut de la Penitenciarul Vaslui s-a spânzurat
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 14/06/2021, 13:07

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Vaslui s-a spânzurat luni în incinta unității, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Evenimentul a fost anunțat la 112 la ora 07:41, după cum informează agenția Agerpres.

Bărbatul a încercat să se sinucidă în grupul sanitar al camerei de deţinere.

„O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitată să intervină la o instituţie de maximă siguranţă din municipiul Vaslui, unde o persoană s-ar fi spânzurat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Dan Ionaşcu.

Deținutul a fost stabilizat de cadrele medicale

Deținutul a fost stabilizat de echipajul medical solicitat să intervină la fața locului.

Potrivit ISU Vaslui, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit în stop cardio-respirator de către cadrele medicale care au sosit pentru a-i acorda primul ajutor.

„În această dimineaţă, un echipaj SMURD a fost solicitat la Penitenciarul Vaslui în urma tentativei de suicid a unui bărbat de 44 de ani. Acesta intrase în stop cardio-respirator când a ajuns echipajul de pe ambulanţa TIM, dar a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenţă Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Dan Ionaşcu.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Vaslui, personalul medical al instituției a intervenit inițial pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor.

„Intervenţia promptă şi solicitarea concomitentă a sprijinului unui echipaj SMURD au permis stabilizarea persoanei în cauză, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din reţeaua sanitară publică, pentru aplicarea conduitei medicale specifice. În conformitate cu prevederile legale, administraţia locului de deţinere a procedat la informarea: judecătorului de supraveghere a privării de libertate, a Serviciului Criminalistică, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a Serviciului de Medicină Legală, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată într-un comunicat transmis de Penitenciarul Vaslui.

În prezent, la nivelul unităţii, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea evenimentului, mai arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase