Un DEZVOLTATOR imobiliar din orașul Pantelimon s-a ascuns în dulap de frica polițiștilor. Bărbatul era căutat pentru mai multe spargeri de locuințe

Publicat: 26/05/2024, 08:00

Un fost spărgător din orașul Pantelimon, devenit dezvoltator imobiliar, s-a ascuns în dulap în timpul unei descinderi făcute de polițiștii ilfoveni. Anchetatorii căutau membrii unui grup criminal specializat în furturi din locuințe, din care mai făceau parte alți doi interlopi celebri, Adrian Mogoș și Ion Papuc.

Considerat un oraș satelit al Capitalei, Pantelimonul s-a dezvoltat mult din punct de vedere imobiliar abia în ultimii zece ani, în condițiile în care era catalogat drept o adevărată patrie a hoților. Reputația orașului a fost consolidată și de un scandal public izbucnit după ce autoritățile au descoperit locuințe ale căror fundații fuseseră umplute cu sticle goale, luate, cel mai probabil, de la groapa de gunoi.

Totuși, cu timpul, zona și-a spălat imaginea, mai ales după ce liderii interlopi locali și principalii lor locotenenți au renunțat la ocupațiile infracționale pentru care erau cunoscuți și au început să-și investească banii în afaceri imobiliare.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre aceștia este Ștefan Stelian, zis Stere. La începutul anilor 2000, bărbatul era membrul unei grupări de spărgători de vile de lux, din care făceau parte, pe atunci, liderii interlopi Adrian Mogoș și Ion Papuc.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că cei trei au fost ridicați alături de alte aproximativ 20 de persoane, într-un dosar care privea mai multe spargeri. Pentru prinderea suspecților au fost atunci mobilizați peste 100 de polițiști din cadrul Poliției Capitalei și IPJ Ilfov.

Stere a făcut avere în străinătate

Conform surselor Gândul, după ce mascații i-au spart ușa, Stere părea să nu fie acasă. Totuși, după ce s-au apucat să-i scotocească locuința, mascații de la trupele speciale l-au găsit ascuns într-un dulap, sub un morman de haine.

După ce și-a încheiat problemele de natură judiciară, Stere a plecat din România, împreună cu alți spărgători de case, și a petrecut o lungă perioadă în străinătate, unde se bănuiește că ar fi comis fapte de aceeași natură ca și cele pentru care fusese condamnat în țara natală.

Revenit în orașul Pantelimon, Stere ar fi devenit, spun surse din Poliție, un cetățean  liniștit, care a început să-și investească banii câștigați în Europa pe piața imobiliară.

Bărbatul ar fi cumpărat terenuri pe care ar fi construit mai multe spații comerciale și hale, apoi le-ar fi închiriat contra unor sume importante de bani, afacere care l-ar fi transformat într-unul dintre cei mai înstăriți lideri interlopi din oraș.

Complicii hoțului au devenit vedete

La fel a făcut și fostul său complice Adrian Mogoș. Și el ar fi cumpărat terenuri pe care a construit depozite, însă, spre deosebire de Stere, acesta a ajuns mult mai cunoscut la vârful lumii interlope, mai ales că a fost și naș de cununie la nunta lui Nuțu Cămătaru cu prima lui soție, Lidia, zisă Mica.

Și mai cunoscut a devenit, însă, Ion Papuc. În 2009, bărbatul a pășit pe covorul roșu cu ocazia lansării filmului Francesca, unde rolul principal i-a aparținut Monicăi Bârlădeanu.

În calitate de lider al lumii interlope, Papuc a fost ales de temutul Florin Ghinea, zis Ghenosu, să fie naș pentru una dintre fetițele sale. Totodată, pentru că prietenia lui Ana Maria Prodan este de notorietate, impresara trebuia să o cunune pe fiica lui Ion Papuc, alături de Laurențiu Reghecampf, dar a fost nevoită să renunțe după ce căsnicia ei cu fostul internațional s-a destrămat.


CITEȘTE ȘI:

Motivul uluitor pentru care polițistul care l-a ASASINAT pe activistul Alexandru Găzdac a fost scos nevinovat. Tânărul ar fi fost ciuruit „preventiv”

Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Bătăi și jafuri într-o familie de medici cunoscuți, din Craiova. CAZUL a ajuns până la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Parlament

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
România a fost lovită de un cutremur azi-noapte! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
A DISPĂRUT comoara României. Totul a ajuns la STRĂINI
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Sărbătoare mare în familia Ancăi Țurcașiu! Vedeta a devenit bunică: ”Sunt cea mai fericită de...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Oamenii de știință încearcă să afle care este forma Universului
×