EXCLUSIV | Legendarul spărgător „Oache din Damache” s-a spânzurat din dragoste. Ce a scris în biletul de adio faimosul infractor ilfovean

EXCLUSIV | Legendarul spărgător „Oache din Damache” s-a spânzurat din dragoste. Ce a scris în biletul de adio faimosul infractor ilfovean
Marian Georgescu, zis Oache, a fost unul dintre cei mai cunoscuți spărgători români
Publicat: 18/05/2023, 07:00

Unul dintre cei mai cunoscuți spărgători de case din România s-a spânzurat, în locuința lui din orașul Pantelimon, după ce ar fi fost părăsit de soție. Bărbatul avea la activ sute de spargeri, iar printre victimele sale s-au numărat inclusiv vedete și oameni politici importanți.

Un bărbat din orașul Pantelimon a sunat, luni, la numărul de urgență 112 și a anunțat că fratele său s-a sinucis, fiind găsit spânzurat într-o anexă a locuinței.

După ce au făcut verificări, anchetatorii au stabilit că cel decedat este Marian Georgescu, în vârstă de 50 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți infractori ilfoveni. Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Oache, Marian Georgescu a locuit aproape toată viața în cartierul Damache, o zonă rău famată din Pantelimon, unde sunt concentrați mulți dintre spărgătorii de locuințe care fură în București, dar nu ocolesc nici vilele de lux construite la marginea Capitalei.

Surse judiciare au povestit, pentru Gândul, că Oache nu a muncit niciodată, în condițiile în care a luat-o pe un drum greșit încă de foarte devreme. De aceea, bărbatul și-a petrecut o bună parte din anii tinereții la pușcărie. Polițiștii presupun că acesta ar fi comis sute de spargeri, majoritatea rămase nedovedite, în condițiile în care Oache nu s-a ocupat niciodată cu altceva. Metodele lui preferate erau unele comune, dar eficiente, în sensul că atunci când dădea o spargere, fie forța geamul termopan, fie rupea butucul încuietorii de la ușă.

Oache, implicat în spargerea casei lui Theodor Stolojan

Printre victimele sale s-ar fi numărat și mai multe persoane publice. În acest sens, sursele citate au precizat că numele lui Marian Georgescu a apărut în ancheta care a vizat spargerea locuinței fostului premier Theodor Stolojan, care s-a produs în anul 2013. Atunci, hoții au furat bani și bijuterii, însă dosarul nu a mai ajuns în instanță deoarece politicianul s-a împăcat cu infractorii în fața unui mediator, după ce ar fi primit, în schimb, aproximativ 10.000 de euro.

Totuși, deși a stat mai mult pe la închisoare, Marian Georgescu reușise să-și întemeieze o familie și să construiască o casă în afara cartierului Damache.

Conform anchetatorilor, în ultima perioadă, viața lui Oache începuse din nou să se complice. Bărbatul primise o condamnare de 2 ani și 4 luni pentru o spargere, în urma unui proces care ar fi durat nu mai puțin de opt ani. Marian Georgescu fusese trimis în judecată într-un dosar instrumentat de judiciariștii Poliției Sectorului 3, după ce ar fi tăiat două seifuri, din care ar fi furat aproximativ trei kilograme de aur.

În acest timp, soția lui l-ar fi părăsit și ar fi plecat de acasă împreună cu cei doi copii, un băiat și o fată, pe care îi aveau împreună. Foarte atașat de familie, Oache a făcut o depresie puternică.

„Nu mai suport să găsesc casa goală”

Pentru că nu a mai răspuns la telefon de sâmbătă, fratele lui, Valentin, a devenit îngrijorat și a decis, luni, să meargă până la el acasă. Acesta a găsit poarta deschisă și a intrat în casă. Pe masa din bucătărie a găsit un bilet de adio, în care a recunoscut imediat scrisul lui Oache.

Acesta scrisese că îi pare rău, însă lipsa familiei l-a doborât și nu mai suportă să vină acasă și să găsească „casa goală”.

Îngrozit, Valentin Georgescu a început să caute, iar într-o anexă a locuinței a făcut și descoperirea macabră. Fostul spărgător de locuințe își făcuse ștreang dintr-un cablu și se spânzurase lângă sania copiilor, după ce, inițial, se urcase cu picioarele pe un scaun din plastic.

Polițiștii ilfoveni au deschis un dosar de moarte suspectă, însă pe trupul victimei nu s-au găsit urme de violență care să conducă la ipoteza unei crime.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Pedeapsă dură pentru basarabeanul care l-a tâlhărit pe milionarul Dan Nicorescu. Cum a fugit complicele raketului de sub nasul polițiștilor

EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”

EXCLUSIV | Cum a petrecut ultimii 23 de ani de închisoare cel mai feroce criminal în serie din România. Deținutul este bănuit că a omorât 11 bărbați

EXCLUSIV | Detalii uluitoare despre viața la Rahova a lui Cristian Rizea. Deținutul s-a integrat și se joacă frumos cu restul pușcăriașilor

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord