Un dosar Hexi Pharma a fost „desființat” de Tribunalul București, după ce a constatat „nulitatea problelor aduse de DNA”

Un dosar Hexi Pharma a fost „desființat” de Tribunalul București, după ce a constatat „nulitatea problelor aduse de DNA”
Publicat: 13/08/2021, 16:21

Magistrații Tribunalului București au decis, joi, să întoarcă înapoi la DNA un dosar de evaziune fiscală în care este implicată controversata firmă Hexi Pharma. Judecătorii au constatat „nulitatea absolută” a probelor administrate de DNA.  

Hexi Pharma este vizată într-un dosar de evaziune fiscală deschis de DNA, al cărui rechizitoriu a fost încheiat în anul 2018, când s-a decis trimiterea în judecată a acestei firme, precum și a administratorilor Victor Panaitescu și Attila Erdei.

Partea civilă în acest dosar este ANAF.

Ieri, însă, judecătorii de la Tribunalul București au constatat că probele administrate în acest dosar sunt nule și au decis să-l întoarcă la DNA.

Cauza, restituită la DNA

„Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. şi PANAITESCU MIRON VICTOR (…) constată nulitatea absolută a tuturor actelor de urmărire penală şi a probelor administrate de Direcţia Naţională Anticorupţie (…)

Restituie cauza la Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție, pentru a dispune în consecinţă. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în decizia instanțe de joi.

DNA a formulat recurs, tot joi.

Acuzații de evaziune cu un prejudiciu de 2 milioane de euro

În rechizitoriul întocmit în 2018, procurorii au acuzat Hexi Pharma de evaziune fiscală, cu un pejudiciu de 2 milioane de euro.

„ Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus.  În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice”, se arată în comunicat DNA din 2018.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase