Un fost campion mondial la box și un fost fotbalist rus a lui Everton, chemați la mobilizare pentru a merge la război în Ucraina

Un fost campion mondial la box și un fost fotbalist rus a lui Everton, chemați la mobilizare pentru a merge la război în Ucraina
De la lupta din terenul de fotbal, la lupta pe front - FOTO: Profimedia
Publicat: 29/09/2022, 19:12

Fostul campion mondial la box, Nikolai Valuev, actual parlamentar în Duma de Stat, a primit ordin de mobilizare pentru a merge la război în Ucraina. O astfel de citație a primit și fostul fotbalist a lui Everton, Diniyar Bilyaletdinov.

Într-un interviu acordat presei de stat ruse, el a declarat că i s-a înmânat convocarea când se afla în Donbas, în estul Ucrainei. Spre deosebire de ceilalți colegi parlamentari ai săi, i s-a spus să meargă la biroul de înregistrare și înrolare militară.

„În opinia mea, toată lumea a primit o citație, și eu am primit o citație. Voi merge acum la biroul de înrolare.”, a declarat el pentru publicația de limbă rusă Izvestia.

Vorbind despre colegii săi parlamentari, el a spus: „Colegii mei sunt buni, au fost înregistrați pentru serviciul militar în Duma de Stat și au primit citații aici, dar eu trebuie să merg acasă. Am primit citația chiar înainte de călătoria mea în Donbas și nu am fost acasă. Săptămâna viitoare voi merge cu siguranță și mă voi prezenta la biroul de înrolare.”

De la lupta din terenul de fotbal, la lupta pe front

De asemenea și fostul fotbalist rus a lui Everton, Diniyar Bilyaletdinov, a fost chemat să lupte în Ucraina, a dezvăluit tatăl său.

Mijlocașul în vârstă de 37 de ani, care a jucat 59 de meciuri pentru Toffees între 2009 și 2012, a servit ultima dată în armată în urmă cu aproape două decenii.

Tatăl său, Rinat, a confirmat că a fost înrolat pentru a lupta în războiul dezastruos al lui Putin în Ucraina, deși avea cu doi ani peste vârsta oficială de 35 de ani, vârsta limită pentru noii recruți.

„Diniyar chiar a primit o convocare”, a declarat el pentru publicația rusă sports.ru.

„Este dificil să vorbim despre emoții, pentru că el nu a făcut serviciul militar tactic, deși a făcut serviciul militar, dar a fost specific, cu o prejudecată sportivă. A fost acum 19 ani. Adică a depus jurământul, dar a servit pe linie sportivă. Legea spune în continuare – să chemi oameni până la 35 de ani, iar el are 37 de ani, deci e un fel de neconcordanță aici. Acum va afla dacă această mobilizare este corectă sau dacă a fost trimisă mai devreme. Orice se poate întâmpla”.

Vestea vine după dezvăluirile potrivit cărora personalul echipei naționale de fotbal a Rusiei a refuzat să se întoarcă acasă de la un meci amical din Kârgâzstan, în timp ce sute de mii de oameni încearcă să fugă de mobilizarea parțială a lui Putin, potrivit The Sun.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase