Un ieșean conducea cu un permis auto scos la imprimantă, pe care nu era trecută nici țara

Un ieșean conducea cu un permis auto scos la imprimantă, pe care nu era trecută nici țara
Foto: politiaromana.ro
Publicat: 20/01/2021, 10:27
Actualizat: 20/01/2021, 10:50

Un bărbat din Iași a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, după ce a fost prins de patru ori circulând fără permis! Într-un caz acesta a prezentat un permis auto luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu era specificată nici măcar țara.

Ieșeanul din Valea Lupului a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare, după ce a fost prins de patru ori fără documente conforme, informează știrileprotv.ro.

Acesta a prezentat inclusiv un permis auto luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu figura nici măcar țara de proveniență!

Permis eliberat de „International Drivers Group Inc.”

Prima dată a fost oprit de polițiști în 2018, deoarece mașina sa prezenta defecțiuni la faruri. La cererea polițiștilor a prezentat un „permis auto” eliberat de International Drivers Group Inc.

„Documentul” era un fake înfășurat în material plastic. Un asemenea „permis” tras la imprimantă poate fi achiziționat online cu 25-50 de dolari din surse dubioase, localizate în țări ex-sovietice precum Ucraina.

Ulterior, „șoferul” a mai fost prins de trei ori fără permis. La instanță, ieșeanul a prezentat ca dovezi ale dreptului său de a conduce o fișă de școlarizare pentru conducerea autovehiculelor și o cerere privind prezentarea la examenul pentru obținerea permisului de conducere, ambele din 2013.

„Șoferul” are antecedente penale

Bărbatul avea antecedente penale și fusese eliberat după o condamnare de 7 ani și 4 luni de închisoare pentru înșelăciune, uz de fals, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, aflându-se totodată sub urmărire penală pentru trafic de migranți.

Magistrații Judecătoriei au stabilit o pedepsă de 4 ani de închisoare. Curtea de Apel va prelua acest dosar în martie, informează sursa citată.

Zeci de șoferi analfabeți, ridicați de mascați după ce și-au cumpărat permise africane false, de la oamenii fugarului Romeo „Boenică” (DETALII EXCLUSIVE)

Aproape 50 de șoferi suspectați că și-au cumpărat permisele de conducere de la gruparea condusă de urmăritul internațional Romeo Ursu, zis Boenică, au fost ridicați, miercuri, după ce polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 41 de adrese din București și 19 județe. Majoritatea acestora erau persoane analfabete care nu ar fi putut să promoveze proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult