Un interlop condamnat definitiv în România s-a fotografiat la Budapesta alături de un politician din guvernul Viktor Orban / Nu este primul condamnat care se refugiază în Ungaria

Un interlop condamnat definitiv în România s-a fotografiat la Budapesta alături de un politician din guvernul Viktor Orban / Nu este primul condamnat care se refugiază în Ungaria
Interlop condamnat definitiv în România, în fotografii la Budapesta alături de un influent politician din guvernul Viktor Orban / Foto: Facebook / Potapi Arpad
Publicat: 20/07/2022, 14:14
Actualizat: 20/07/2022, 14:16
Attila Pethő, un interlop din Odorheiu Secuiesc, care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare de instanțele din România, s-a fotografiat alături de János Árpád Potápi, secretarul de stat în guvernul Viktor Orban responsabil cu politica națională a Ungariei. Cei doi au participat la un eveniment organizat în Budapesta și, conform spuselor demnitarului maghiar, nu știa că alături de el se află o persoană urmărită de poliție.

János Árpád Potápi spune că nu știa că a făcut o fotografie cu o persoană condamnată la închisoare în România, aflată în prezent în atenția autorităților judiciare.

Secretarul de stat responsabil cu politica națională a Ungariei a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de Attila Pethő, un bărbat care a fost condamnat în România la doi ani de închisoare pentru hărțuire, loviri și agresiune fizică. Din 1 iulie, el este căutat la nivel național în România, pentru a fi pus în executare mandatul de executare a pedepsei.

Interlopul a apărut la un eveniment public organizat de o revistă din Budapesta și de Agenția de Turism Maghiară din Budapesta, unde a stat în fața camerelor de luat vederi împreună cu János Árpád Potápi. Înregistrarea a fost ștearsă de pe pagina de Facebook a secretarului de stat la scurt timp, dar în unele fotografii poate fi văzut Attila Pethő stând printre spectatori.

„Dacă a fost atât de prost”

„Attila Pethő nu ar fi trebuit să facă o fotografie cu mine, oricum nu a fost invitat la ceremonia de premiere. Totuși, dacă a fost atât de prost încât să vină acolo ca persoană dată în urmărire, atunci măcar mama sau tatăl lui i-ar fi putut spune să nu facă o fotografie cu mine, pentru că autoritățile monitorizează site-urile publice”, a declarat János Árpád Potápi pentru site-ul maghiar Transtelex.

După festivitatea de premiere au avut loc ședințe foto comune, afirmă demnitarul din cabinetul Orban.

„Oricine a vrut m-a abordat și am făcut fotografii cu ei. Nu știam că Attila Pethő era acolo, nici măcar nu știam că e prin preajmă. Nici nu știam că există până acum”, a adăugat secretarul de stat.

Potápi a spus că poza cu Attila Pethő a fost ștearsă de pe pagina sa de Facebook pentru că nu a vrut să apară într-o fotografie comună cu o persoană condamnată.

El a fost întrebat dacă Secretariatul de Stat a sesizat autoritățile cu privire la șederea unui cetățean român fugar în Ungaria.

„Nu este treaba mea să anunț pe nimeni și nici nu este treaba personalului meu. Nu îl investigăm. Evident, autoritățile competente vor face pasul corespunzător”, a spus secretarul de stat.

Evenimentul a avut loc pe 18 iulie la Budapesta, când au fost decernate premiile pentru cei mai buni furnizori de servicii turistice din 2021, unde cel mai bun restaurant din Transilvania a fost Pethő. Recunoașterea a fost acceptată de tatăl lui Attila Pethő, József Pethő, moment în care a fost făcută o fotografie comună cu secretarul de stat.

Nu este primul condamnat care se refugiază în Ungaria

Nu este prima dată când un condamnat definitiv în România se ascunde în Ungaria.

Fostul politician UDMR Marko Attila a fost condamnat de instanțele de judecată din România și apoi a fugit în Ungaria.

Fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor a fost condamnat la 5 ani închisoare. El a primit 4 ani închisoare, în dosarul „ANRP”. Sentința a fost contopită cu o condamnare de 3 ani, aplicată de Curtea de Apel Ploieşti, în anul 2014, în alt dosar, rezultând în final o pedeapsă de 5 ani închisoare.

Marko Attila a fugit din România în 2015, fiind dat în urmărire internaţională. În anul 2018, presa a publicat fotografii făcute la Budapesta, în care fostul deputat UDMR apare alături de politicieni maghiari şi români.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului