Un lider PSD o acuză pe Clotilde Armand că va lăsa fără apă caldă peste 15.000 apartamente din sectorul 1, de la 1 august 2022

Un lider PSD o acuză pe Clotilde Armand că va lăsa fără apă caldă peste 15.000 apartamente din sectorul 1, de la 1 august 2022
Priamarul Sectorului 1, Clotilde Armand / FOTO - Mediafax Foto
Publicat: 25/07/2022, 17:52
Actualizat: 25/07/2022, 17:57

Președintele PSD Sector 1, Florin Manole, o acuză pe Clotilde Armand că va lăsa peste peste 15.000 apartamente fără apă caldă, de la 1 august 2022.  Cauza ar fi „neîndeplinirea atribuțiilor prevăzute de lege de către Primarul Sectorului 1”.

„Primarul Sectorului 1 lasă fără apă caldă, de la 01 august 2022, peste 15.000 apartamente. Începând cu data de 01 august 2022, din vina exclusivă a Primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, S.C. CET GRIVIŢA SRL nu mai poate livra agent termic, lăsând fără apă caldă şi fără căldură locuitorii Sectorului 1! Neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege de către Primarul Sectorului 1, Clotilde-Marie-Brigitte Armand, va duce şi la intrarea în şomaj tehnic a peste de 90 de salariaţi ai SC CET GRIVIŢA SRL. S.C. CET GRIVIŢA SRL are ca obiect de activitate producerea în cogenerare a agentului termic şi a energiei electrice, aflată sub autoritatea tutelară a Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti. Administraţia Armand nu a înaintat spre aprobarea Consiliului Local al Sectorului 1 bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul bugetar 2022, depus în data de 07 februarie 2022”, declară Petre-Florin Manole.

Potrivit Mediafax, el afirmă că primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti încalcă, cu rea credinţă, prevederile legale refuzând să ia măsurile necesare, stabilite de lege şi încălcând dispoziţiile art.136 alin.(1) şi (4) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „primarul are obligaţia ca în termenul prevăzut la alin.(5) dar nu mai târziu de 30 zile de la înregistrarea proiectelor de hotărâre propuse pentru a fi înscrise pe ordinea de zi, de a nominaliza compartimentele de resort şi comisiile de specialitate în vederea analizării şi întocmirii rapoartelor de specialitate”.

„Nominalizarea compartimentelor de resort şi a comisiilor de specialitate cărora li se transmit proiectele de hotărâri ale consiliului local, precum şi celelalte documente, potrivit prevederilor art. 136 alin. (3), se face de către primar împreună cu secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale. Pentru creşterea eficienţei energetice şi a capacităţii de producţie, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în anul 2018 investiţia de modernizare a SC CET GRIVIŢA SRL, investiţie aflată în curs de derulare, cu termen de execuţie 2022 şi pe care primarul Sectorului 1 Clotilde Armand o blochează cu bună ştiinţă! Pentru terminarea investiţiei de modernizare este absolut necesară majorarea de capital a societăţii, prevăzută în Bugetul general centralizat al subunităţii administrativ-teritoriale a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 40/01.04.2022 a Consiliului Local al Sectorului 1”, adaugă Manole.

Potrivit social-democratului, la data de  13 aprilie 2022, în vederea obţinerii majorării de capital aprobate, reprezentanţii Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC CET GRIVIŢA SRL au depus proiectul de hotărâre de consiliu privind majorarea capitalului social al societăţii, înregistrat cu nr. K2-074, „proiect blocat în sertarul Primarului Clotilde Armand şi până în prezent”.

„Solicitările repetate ale conducerii executive a SC CET GRIVIŢA SRL înaintate Primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, înregistrate cu nr. 24508/10.05.2022, nr. 28349/27.05.2022, nr. 35166/01.07.2022 şi nr. 39085/21.07.2022 de a debloca administrativ situaţia au rămas fără nicio reacţie din partea Primarului Sectorului 1 care refuză, în formă continuată, să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de lege! Refuzul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti Clotilde Armand de a respecta legea, lasă fără apă şi căldură peste 15.000 de apartamente! Solicităm Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti respectarea legii şi îndeplinirea atribuţiilor astfel încât SC CET GRIVIŢA SRL să livreze în continuare apă caldă şi căldură (sezonul rece 2022-2023) către populaţie. Cetăţenii Bucureştiului vor suferi din cauza blocajului administrativ şi a incompetenţei administraţiei Armand”, este concluzia lui Florin Manole.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Reacția uluitoare a latifundiarului după ce a fost tamponat...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
O turmă de oi din Grecia a intrat într-o seră și a mâncat 300 de...
Cum fac dragoste arăboaicele înainte de căsătorie! Scandalos!
Codul Rutier, pe cale de a suferi o modificare majoră. Şoferii care pot rămâne 10...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei...
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Imaginile care îl contrazic pe Pescobar. Ce au găsit inspectorii ANPC la Taverna Racilor din...
FOTOGRAFII din INFERN! TOPEȘTE plumbul, atât de FIERBINTE este această PLANETĂ
ȘOC în România, în această dimineață! ION ILIESCU a...
Taifun în PSD. I-a dat afară pe toți
Cuplul celebru care a oferit un spectacol „interzis” pe plajă. Și-au dat frâu liber imaginației...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...