Un mafiot român urmărit internațional pentru organizarea unui asasinat s-a predat autorităților italiene după ce i-a „fentat” pe polițiștii români veniți să-l preia: „Nu am încredere în justiţia din România”

Un mafiot român urmărit internațional pentru organizarea unui asasinat s-a predat autorităților italiene după ce i-a „fentat” pe polițiștii români veniți să-l preia: „Nu am încredere în justiţia din România”
Publicat: 29/07/2022, 21:04

Un infractor român deosebit de periculos, care era urmărit internațional după ce ar fi comandat asasinarea unui rival, s-a predat autorităților italiene pentru a evita, spune el, Justiția din România, în care „nu are încredere”.  Interlopul a fost eliberat în urmă cu circa două săptămâni de magistrații spanioli, care l-au trimis, singur, la aeroport, pentru a se întâlni de bunăvoie cu polițiștii români, trimiși de IGPR să-l aducă la București. Însă acesta nu s-a prezentat la „întâlnire”.

Alin Ciprian Huc susține că a ales să se predea autorităţilor italiene pentru a fi judecat în Italia, nu în România „pentru că faţă de statul român nu a greşit cu nimic”, spune el.

Huc, zis „Oiţă”, a fost pentru o perioadă cel mai căutat interlop din Timişoara. Acesta este acuzat că a comandat uciderea unui alt interlop, Jean Crihan, în Italia.

Interlopul a fost arestat în Spania, în luna martie, dar a fost eliberat după 3 luni de magistrații spanioli, care l-au trimis, singur, la aeroport, pentru a se întâlni de bunăvoie cu polițiștii români, trimiși de IGPR să-l aducă la București. Lăsat liber, bărbatul a dispărut fără urmă până vineri, când s-a predat autorităților italiene.

Acuzat de instigare la tentativă de omor calificat

Originar din Timișoara, Alin Huc, zis Oiță a fost arestat în lipsă, la data de 2 martie 2022, pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat si instigare la tentativa de omor calificat.

Potrivit unor surse judiciare, la data de 22 martie autoritățile române au fost informate că Alin Huc, alias Oiță, se află în custodia poliției spaniole și a fost plasat în arest în vederea extrădării.

Trei luni mai târziu, partea spaniolă a anunțat că extrădarea a fost stabilită pentru data de 5 iulie. Sursele citate au arătat, pentru Gândul, că pentru data respectivă nu existau, însă, bilete de avion pentru nicio cursă care să respecte condițiile impuse de lege pentru transportul extrădaților.

Ca urmare, s-a făcut o solicitare către autoritățile din Spania să-l mai țină pe Oiță o săptămână, până în 12 iulie. Alin Huc trebuia să-și ia angajamentul că, la data de 12 iulie, la ora 10.00, va merge singur la aeroport pentru a se întâlni cu echipa trimisă de IGPR să-l aducă acasă, însă acesta nu s-a prezentat iar polițiștii români s-au întors la București cu mâna goală.

„Nu am de ce să plătesc în România pentru că faţă de statul român nu am greşit cu nimic”

Cu două săptămâni mai târziu, Huc a declarat pentru observatornews.ro că a ales să se predea în Italia pentru a evita un proces în România. Huc afirmă că este nevinovat, dar nu are încredere că sistemul de justiţie românesc l-ar fi putut ajuta să demonstreze aceste lucru.

„M-am predat (n.r. autorităților italiene) deoarece nu am încredere în justiţia din România, în special în doamna procuroare care a anchetat acest caz. Aici s-a întâmplat fapta, în Italia, aici am domiciliul, dacă am greşit cu ceva prefer să plătesc aici. Nu am de ce să plătesc în România pentru că faţă de statul român nu am greşit cu nimic. Singura mea greşeală e că sunt născut în România, asta e singura mea greşeală (…)

Sunt nevinovat şi trebuie să înfrunt această situaţie într-o ţară cu o justiţie corectă ca să elucidez acest mister. Să se termine cu toate ştirile pe surse, cu toate măgăriile şi defăimarea mea. Dacă eram vinovat, eram în America de Sud, în Maroc, eram în Dubai, conform ştirilor pe surse. Nu am de ce să stau ascuns atât timp cât, într-un fel sau altul, pot să elucidez această problemă”, a spus Huc.

Potrivit procurorilor DIICOT, Alin Ciprian Huc era liderul unui grup infracţional care acţiona în Italia. La ordinul său a fost pus la cale un plan de a-l asasina pe Jean Crihan, un alt interlop din Timişoara, pe motiv că acesta refuzase să investească un milion de euro într-o afacere de trafic de cocaină. ”În cadrul grupului infracțional organizat, alcătuit din patru inculpaţi care au acţionat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise și au acționat în mod coordonat și premeditat în vederea suprimării vieții persoanei vătămate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Asasinul plătit de Alin Ciprian Huc urma să primească o maşină de lux după ce îl asasina pe Jean Crihan. Crihan a fost împuşcat de patru ori în piept, dar a supravieţuit atacului. Nicolae Aivănoaei, asasinul tocmit de Huc, a fost arestat în 2021. După ce şi-a revenit, Jean Crihan a colaborat cu poliţia şi a pus la dispoziţia anchetatorilor datele de care dispunea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU