UPDATE – Un nou incident feroviar, la Fetești. Calea ferată spre mare e blocată, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit și au deraiat / Rutele alternative

UPDATE - Un nou incident feroviar, la Fetești. Calea ferată spre mare e blocată, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit și au deraiat / Rutele alternative
Echipajele lucrează pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației / Sursa Foto: CFR Infrastructura
Publicat: 29/07/2021, 08:42
Actualizat: 29/07/2021, 09:38

Două trenuri de marfă s-au ciocnit, miercuri seară, în jurul orei 23.20, în zona localității Fetești, județul Ialomița. Nu sunt raportate victime, dar pagubele materiale sunt însemnate, iar traficul feroviar e blocat pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa. Pentru a merge spre sau de la mare, CFR a stabilit rute alternative.

Update: Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a transmis că că magistrala București – Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă.

Potrivit operatorului feroviar, un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depășit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, patru vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată.

Potrivit CFR, pentru asigurarea legăturii cu stațiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucurestiul vor circula pe ruta deviată prin Fetești – Movila – Tăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești – Buzău – Făurei – Fetești.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litora, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorilor de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800”, au transmis reprezentanții companiei.

Știrea inițială:

Potrivit unei postări de pe pagina de socializare Feroviarul Român, citată de clubferoviar.ro, trenul 60514 aparținând Tim Rail Cargo remorcat cu EA 194 (CFR Calatori) a tamponat violent trenul 50790 aparținând Express Fowarding remarcat cu DA 1655 (DB CARGO) în stația Fetesti.

Unul din cele două trenuri ar fi depășit semnalul de întrare pe oprire și a intrat peste trenul care era oprit în stație.

Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, în sprijin sosind și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Ialomița, potrivit Mediafax.

În urmă cu o săptămână, un tren de marfă a deraiat la Fetești, cinci vagoane din cele 40 ale garniturii sărind de pe șine.

FOTO – clubferoviar.ro

CITEȘTE ȘI: Anunț. O firmă de construcții din Titu a câștigat licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Prețul este mult sub cel estimat inițial

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York