Un nou masacru în SUA. O persoană a murit și alte patru au fost rănite într-un atac la o biserică din California

Un nou masacru în SUA. O persoană a murit și alte patru au fost rănite într-un atac la o biserică din California
foto: twitter
Publicat: 16/05/2022, 07:35

O persoană a murit și alte patru au fost rănite grav, duminică, într-un atac armat la o biserică din Laguna Woods, California.

Atacatorul asiatic în vârstă de 60 de ani a deschis focul asupra celor prezenți la masă la Biserica Presbiteriană Geneva, fiind prins de credinicioși.

La locul atacului au fost descoperite două pistoale. Jeff Hallock, oficial al Departamentului Șerifului din Orange County, a declarat că nu cunoaște încă motivul atacului, dar anchetatorii știu că atacatorul nu locuiește în comunitatea respectivă.

Cei mai mulți dintre cei din biserică în momemult atacului erau de origine taiwaneză.

Atacul sângeros a avut loc cu puțin timp înainte de ora locală 13:30, când la masă în biserică se aflau cel puțin 30 de persoane.

Mai mulți credincioși l-au oprit pe suspect și au prevenit alte decese.

Un bărbat a murit și alte patru persoane au murit în urma atacului. O altă persoană a suferit răni ușoare. Toate victimele sunt adulți.

Masa de prânz ar fi fost în onoarea unui fost pastor al congregației taiwaneze.

Atacul a avut loc la numai o zi după ce un tânăr în vârstă de 18 ani ani a omorât zece oameni într-un supermarket din Buffalo, New York, informează AP.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase