Un nou scandal după „debarcarea” lui Arșinel. George Ivașcu și-a dat demisia și îl acuză pe Nicușor Dan că l-a umilit

Un nou scandal după „debarcarea” lui Arșinel. George Ivașcu și-a dat demisia și îl acuză pe Nicușor Dan că l-a umilit
Publicat: 15/04/2022, 15:33
Actualizat: 15/04/2022, 15:39

Actorul George Ivașcu și-a dat demisia din funcția de director fondator al Teatrului Metropolis și susține că evaluarea managerilor de teatre solicitată de Nicușor Dan este umilitoare.

„Nu cred ca poți face Artă umilindu-i pe artiști.

Stimate domnule Primar General Nicușor Dan. Subsemnatul George Ivașcu, Director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție.

Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavostră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, a precizat, vineri, George Ivașcu.

Actorul mai spune că a înființat Teatrul Metrolopis în urmă cu 15 ani.

„Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră (Nicușor Dan – n.r.) în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca Primar General și sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a orașului București. Ca actor și profesor, nu pot decât să vă urez succes”, conchide George Ivașcu.

Ce spune Nicușor Dan despre evaluarea lui George Ivașcu

Potrivit lui Nicușor Dan, Ivașcu nu a reușit să răspundă, în cadrul unei evaluări, la o întrebare despre execuția bugetară pe anul 2021.

„Susțin evaluarea făcută de comisie (formată din șase experți în artele spectacolului și trei funcționari ai primăriei) pentru managerul Teatrului Metropolis, George Ivașcu. Domnul Ivașcu este un profesor respectat, ar fi un director artistic foarte bun, dar nu este un manager de teatru performant. Nu a reușit, în evaluarea orală, să răspundă la întrebarea despre execuția bugetară pe 2021, ori primul lucru pe care trebuie să îl știe un manager sunt principalii indicatori financiari. A avut în administrare sala Gloria de 350 de locuri în care nu a montat niciun spectacol la care să vândă bilete, în condițiile în care alte teatre ale primăriei plătesc chirii consistente pentru sălile unde joacă. A avut la dispoziție trei săli de spectacol și a vândut 2170 de bilete, adică 6 bilete pe zi vândute pentru trei săli avute la dispoziție”, a precizat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.