Un nou scandal sexual într-o școală din România. Un profesor este acuzat că ar fi sărutat un elev de clasa a IX-a

Un nou scandal sexual într-o școală din România. Un profesor este acuzat că ar fi sărutat un elev de clasa a IX-a
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 22/02/2022, 12:28
Actualizat: 22/02/2022, 12:37

Un profesor din județul Botoșani este acuzat că l-ar fi chemat în biroul său pe un băiat de 15 ani, elev în clasa a IX-a, și l-ar fi îmbrățișat și sărutat. Inspectoratul Școlar spune că nu a fost depusă nicio plângere în acest caz, dar Poliția a deschis o anchetă.

Cadrul didactic predă agricultura la Liceul ”Ştefan D. Luchian” din Ștefănești, județul Botoșani, și a fost suspendat din funcție, în urma acuzațiilor de agresiune sexuală, scrie Botoșăneanul.

Totul s-ar fi petrecut în biroul profesorului. Elevul de 15 ani ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz și totul a ieșit la iveală după ce copilul le-a povestit părinților scena la care a luat parte.

Acum, elevul primește consiliere psihologică.

„Copilul este într-o stare bună din câte am înțeles, îl consiliem de așa natură încât dacă copilul a fost abuzat, să poată fi consiliat și să poată să-și revină din această traumă”, a spus Valentin Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani, pentru publicația locală.

De altfel, poliția anchetează întreaga situație.

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Poliției Botoșani.

„O relație profesor elev mai deschisă”

Conducerea liceului spune că, până acum, profesorul a dat dovadă de profesionalism și nu au mai existat astfel de plângeri din partea elevilor.

„Suntem în stare de șoc atât cadrele, cât și elevii. Nu putem realiza… nu putem concepe acest lucru. Mai apropiat de elevi… Probabil aveau o relație profesor – elev un pic mai deschisă, ca și diriginte”, a declarat Veronica Chiaburu, directoarea Liceului „Ştefan D. Luchian”.

Până în momentul în care ancheta ce îl vizează pe dascăl va fi finalizată, profesorul va fi suspendat din funcție.

„Așteptăm rezultatele investigației desfășurate de organele competente. Colegii și elevii trec prin momente dificile, iar cadrul didactic vizat a solicitat concediu fără plată – suspendarea contractului de muncă, începând de astăzi, până la definitivarea cercetărilor, fiind aprobat în Consiliul de administrație al unității și luat la cunoștință, tot astăzi, de Consiliul de administrație al Inspectoratul Școlar Județean Botoșani”, a afirmat Ada Macovei, inspector școlar general.

Conform sursei citate, nimeni nu a depus plângere la școală și nici la Inspectoratul Școlar Județean.

„Ne-am autosesizat din presă, după comunicatul oficial al Poliției. Consilierul școlar cu care am discutat va asigura sprijin de specialitate, împreună cu colegii din CJRAE, colegilor și elevilor care solicită intervenție”, a adăugat Ada Macovei.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult