Un primar PSD a fost suspendat din toate funcțiile politice în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală a unei tinere

Un primar PSD a fost suspendat din toate funcțiile politice în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală a unei tinere
Sursa foto: Facebook/Mihai Georgescu
Publicat: 23/06/2022, 18:17

Mihai Georgescu, primarul PSD al comunei Călineşti, din județul Argeș, a fost suspendat din toate funcţiile politice după ce i-a propus unei tinere să o angajeze la cabinetul său în schimbul unor servicii sexuale. Înregistrarea audio care atestă acest lucru a fost facută publică în mediul online și a produs valuri masive de revoltă.

„Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea… Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitate locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”, i-a spus primarului tinerei, potrivit înregistrării.

În urma acuzațiilor de hărțuire sexuală, PSD Argeş a decis suspendarea primarului Mihai Georgescu din toate funcţiile politice, susținând că ”nu dorim să ne implicăm şi să discutăm despre viaţa privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”.

Preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu, a reacţionat la înregistrare, spunând că „nu poţi face aşa ceva niciunei femei, profitând de faptul că eşti primar. Am un gol în stomac când ascult înregistrarea şi mă bucur că victima a făcut plângere penală. Să şantajezi o fată, să o obligi să facă sex cu tine, profitând de faptul că tu eşti primar, este de-a dreptul strigător la cer. Şantajul şi hărţuirea sexuală la locul de muncă sunt două infracţiuni oribile pentru care e nevoie de o reacţie, dură, mai mult decât suspendarea din funcţiile politice. Se impune în mod clar demisia primarului”.

Contactat pentru a-și exprima un punct de vedere legat de aceste acuzații, Mihai Georgescu nu a răspuns la telefon, informează adevărul.ro.

Cu toate acestea, primarul a publicat pe contul său de Facebook o postare legată de acest subiect. „În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepţii, mă dezic de la toate acuzaţiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărţuit pe nimeni şi nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puţin unei anagajate a primăriei”, a scris Mihai Gerogescu.

Edilul susţine că, încă de la preluarea mandatului de primar, au apărut în mediul public anumite persoane care ar încerca să-i facă rău, publicând „pasaje dintr-o conversaţie mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată”, care să-i „strice imaginea”.

În acest context, primarul a precizat că se va adresa „organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmaţii calomnioase. Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcţiile mele din PSD. Îmi cer scuze faţă de colegii mei de partid, colegii din primăriei, faţă de familia mea, şi faţă de toţi cei care sunt nevoiţi să ia parte la acest circ”.

Mihai Georgescu este primarul comunei Călineşti din septembrie 2020, când a obţinut 52% dintre voturi.