Un român a devenit erou în Italia, după ce a prins un hoț de biciclete

Un român a devenit erou în Italia, după ce a prins un hoț de biciclete
foto: Pixabay.com - ilustrativ
Publicat: 28/01/2022, 07:15

Un român de 39 de ani a devenit erou în Italia, după ce a prins un hoț de biciclete, în Pesaro, regiunea Marche.

Hoțul a pus ochii pe o bicicletă fără lanț sprijinită lângă intrarea unui magazin din Piazzale Matteotti și nu a ezitat să o fure, scrie stiridiaspora.ro.

Românul era în apropiere și a văzut furtul, reușind să ajungă la hoț și să-l blocheze.

Acesta a acționat alături de un agent municipal care se afla în piață. În timp ce românul a sunat la carabinieri, hoțul a reușit să se elibereze și și-a reluat fuga pe Via Cialdini.

Românul și polițistul nu au renunțat și au fugit după el, oprindu-l în timp ce întorcea spre Piazzale Matteotti. Între timp, a sosit o patrulă de poliție, care l-a arestat pe infractorul de 24 de ani din Pesaro, dependent de droguri.

Bărbatul a fost acuzat de furt calificat, iar bicicleta a ajuns înapoi la proprietara din Pesaro, care a depus plângere la poliție împotriva hoțului.

Tânărul a primit pedeapsa de 9 luni și amenda de 300 de euro fără probațiune.

Bărbatul și-a agresat bunica în trecut

Acesta are antecedente penale și, în trecut, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, după ce și-a bătut și extorcat bunica.

În fața judecătorilor, italianul și-a cerut scuze, spunând că, în timp ce-și aștepta mama care lucrează la un magazin din centrul orașului, i-ar fi venit „cheful” să folosească acea bicicletă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult