Un român blocat în Istanbul cere ajutorul mass-media pentru a-și aduce familia în țară: ”M-am simțit ignorat, dezamăgit și rușinat”

Un român blocat în Istanbul cere ajutorul mass-media pentru a-și aduce familia în țară: ”M-am simțit ignorat, dezamăgit și rușinat”
Publicat: 07/04/2022, 13:18
Actualizat: 07/04/2022, 13:19

Bucureșteanul Bogdan Gherman se află într-o situație disperată în Turcia și cere ajutorul mass-media pentru a reuși să își aducă în țară familia. Bărbatul se află se află de trei săptămâni în Istanbul și are nevoie de o viză în regim de urgență pentru mama copilului său de 2 ani și jumătate. Copilul are cetățenie română, dar mama acestuia este cetățean belarus. 

Mama și copilul de doi ani și jumătate au fugit din calea războiului, iar acum sunt blocați în Turcia. Dacă femeia nu va obține viza pentru România – până în data de 15 aprilie – atunci ea va trebui să se întoarcă din nou în Belarus, chiar la granița cu războiul. Copilul, fiind prea mic, nu poate fi despărțit de mama sa.

Bucureșteanul Bogdan Gherman spune că situația este departe de a intra în normalitate, iar acum a găsit doar un ”adăpost temporar” la o familie de turci din Istanbul.

”În 15 martie, mama copilului meu împreună cu copilul meu de 2 ani și jumătate (cetățean român) au fugit de război, la Istanbul, întrucât ei locuiau la 20 km de granița cu Ucraina și la 100 km de centrala de la Cernobîl. Am plecat după ei, de la București la Istanbul și i-am așteptat la aeroport. Cu ajutorul unui grup de Facebook, unde fac voluntariat de la începutul războiului din Ucraina, am găsit adăpost temporar la o familie de turci din Istanbul, familie pe care am anunțat-o că vom sta câteva zile, până când facem rost de viză pentru mama copilului”, a spus Bogdan Gherman, în emisiunea ”Subiectul zilei”, de la ETNO TV.

Bogdan Gherman: ”Am găsit adăpost temporar la o familie de turci din Istanbul”

Luptă contra cronometru cu birocrația

Din data de 16 martie, Bogdan Gherman a început o luptă contra cronometru cu birocrația din Consulatul român din Istanbul, via Ambasada României din Ankara. Bărbatul s-a deplasat 45 km până la consulat, dar el pretinde că nu i s-a permis intrarea în consulat, deși era cu copilul în brațe, la -2 grade Celsius, spunându-i-se că nu are programare.

Pe data de 21 martie, consulul Lucian-Petrișor Crângașu i-a răspuns la e-mail și i-a precizat care sunt actele necesare dosarului.

”Vă aducem la cunoștință că, având în vedere contextul deosebit de dificil în care ne aflăm, cauzat de conflictul din Ucraina, există un număr mult mai mare de solicitanți de viză decât putem prelucra în cel mai scurt timp. În aceste condiții, vă adresăm rugămintea să manifestați răbdare, deoarece veți fi preluat cu prioritate”, i s-a transmis bucureșteanului.

Revoltat, Bogdan Gherman cere ajutorul mass-media

Presat de timp și de lipsa posibilităților financiare, Bogdan Gherman a mers din nou la consulat, pe data de 1 aprilie.

Aici a aflat, însă, că dosarul său trebuie trimis la București – de unde trebuie să vină aprobarea -, pentru ca apoi Consulatul ”să printeze” respectiva viză. Situația lui Bogdan Gherman nu se rezolvase până luni seara – 7 aprilie -, atunci când, revoltat, a cerut ajutorul mass-media și a precizat că, în ultimă instanță, va merge împreună cu familia să locuiască la consulat.

M-am simțit ignorat, dezamăgit și rușinat, în fața unor străini, care ne-au adăpostit în casa lor gratis și ne-au oferit o masă caldă, iar, din cauza țării mele, profităm, de exact 3 săptămâni de bunăvoința lor, deși ne-am fi dorit să primim viză și să putem ajunge în România mai repede. Lucrăm online, încercând să nu deranjăm gazdele noastre, asta în timp ce avem grijă de un copil cu foarte multe nevoi și suntem limitați la internet. Este extrem de greu pentru noi. Dacă situația nu se rezolvă urgent, voi merge împreună cu familia să locuim la consulat!”, a mai spus Bogdan Gherman în timpul emisiunii.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...