Un român de 25 de ani, aflat în vacanță în Lefkada, a dispărut în apele mării, chiar sub ochii prietenilor săi. Scafandrii îl caută de peste 24 de ore

Un român de 25 de ani, aflat în vacanță în Lefkada, a dispărut în apele mării, chiar sub ochii prietenilor săi. Scafandrii îl caută de peste 24 de ore
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12/07/2022, 11:32

Un român de 25 de ani, aflat în vacanță în Lefkada, a dispărut în apele mării, chiar sub ochii prietenilor săi. Scafandrii îl caută de peste 24 de ore, însă fără succes.

Bărbatul se afla în vacanță pe insula din Grecia, alături de mai mulți prieteni.

La un moment dat, el a intrat în apa mării și s-a scufundat, fără a mai ieșit la suprafață, scrie presa elenă.

El este căutat de peste 24 de ore de forțele de intervenție.

Turiști dați dispăruți în Halkidiki, după ce s-au dus să înoate în mare

Doi turişti au fost daţi dispăruţi după ce au intrat în mare, în largul insulei Halkidiki din Grecia, pe o vreme severă cu vânt puternic și cu valuri înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio.

Cei trei bărbați s-au dus să înoate, în ciuda avertizărilor meteo de vreme severă.

Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape.

Drumurile au fost închise pe insula Skyros

Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase