Un scriitor american susține că Ion Mihai Pacepa, fostul șef al DIE, ar fi murit din cauza COVID

Un scriitor american susține că Ion Mihai Pacepa, fostul șef al DIE, ar fi murit din cauza COVID
Publicat: 15/02/2021, 16:28
Actualizat: 15/02/2021, 16:44

Ronald J. Rychlak, un publicist și avocat american, într-un editorial pentru publicația Epoch Times, a declarat că Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu, ar fi murit de COVID-19.

„În primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut sa faca o recompensa de doua milioane de dolari si doua echipe de asasini platite de Romania. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuți, a murit”, scrie Ronald J. Rychlak în theepochtimes.com.

Cine a fost Ion Mihai Pacepa

Ion Mihai Pacepa a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe al României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu.

În anul 1978, Pacepa a cerut azil politic în Statele Unite, acolo unde a și lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic.

„Concluzia raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (pagina 628), aprobat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, subliniază “rolul excepțional jucat în demascarea naturii criminale a regimului și a Securității” de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el „a contribuit la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu”. Informațiile oferite de Pacepa au fost de asemenea un important revelator al caracterului criminal al dictaturii în influente cercuri politice și de media din Vest. Securitatea și moștenitorii săi nu i-au iertat vreodată lui I. M. Pacepa acest act de trădare”, potrivit wikipedia.

„A murit cel mai mare defector al Securității”

„A murit generalul Pacepa. Cel mai mare defector al Securității ceaușiste(1978). Un fel de Tommaso Buscetta al mafiei italiene(1986)”, a scris luni pe Facebook jurnalistul Liviu Mihaiu.

Ion Mihai Pacepa a povestit în întreaga lume ororile unui regim numit cu cinism „Epoca de Aur”

La începutul anilor 70, aproape 300 de spioni au fost trimişi în misiuni în străinătate, aproape la fel de mulţi pe câţi avea şi temutul KGB, scrie Ion Mihai Pacepa, în „Orizonturi Roşii”. Fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu, Pacepa a fugit din ţară în 1978 şi a ajuns în SUA, iar de atunci a povestit în întreaga lume ororile unui regim numit cu cinism „Epoca de Aur”.

Imediat după fuga lui Pacepa, Nicolae Ceaușescu a ordonat asasinarea acestuia, însă generalul nu a mai putut fi găsit, fiindu-i schimbată identitatea și fiind protejat de autoritățile din SUA. Tot ce a mai putut face Ceaușescu a fost să-l condamne în lipsa, la moarte, printr-o sentința politică. În 17 august 1978 (adică în câteva săptămâni) Tribunalul Suprem l-a condamnat pe generalul Pacepa la pedeapsa cu moartea, l-a degradat militar la gradul de simplu soldat și a dispus confiscarea totală a averii sale.

Condamnările au fost date pentru infracțiunile de trădare, dezertare și refuz de înapoiere în țară. Generalul Pacepa nu s-a mai întors niciodată în România, unde exista riscul să devină ținta unei răzbunări. El continuă să fie necunoscut publicului, deși a transmis multe mesaje în țară, unele concretizându-se în cărți publicate. În 1999, Pacepa a fost reabilitat. Lumeajustitiei.ro a prezentat faptul că, dupa aproape 21 de ani de la sentinta de condamnare la moarte, data in lipsa de Tribunalul Suprem, precum si la interventia neoficiala a autoritatilor americane, fostul Procuror General al Romaniei, Mircea Criste, a declarat, in data de 7 mai 1999, recurs in anulare in cazul lui Ion Mihai Pacepa, cerand Curtii Supreme de Justitie sa desfiinteze sentinta de condamnare la moarte data de Tribunalul Suprem.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun