Un tânăr din Argeș a murit de Covid, fără să afle că devenise tată. Bărbatul era internat la ATI de o săptămână, fiind intubat în ziua în care i s-a născut copilul

Un tânăr din Argeș a murit de Covid, fără să afle că devenise tată. Bărbatul era internat la ATI de o săptămână, fiind intubat în ziua în care i s-a născut copilul
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 22/10/2021, 16:16
Actualizat: 22/10/2021, 17:45

Un tânăr de 35 de ani din județul Argeş, intubat în ziua când a devenit tată, a murit – vineri – de Covid-19. Bărbatul, care era nevaccinat şi avea comorbidităţi, era internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piteşti, de o săptămână, exact când i se născuse copilul.

Pcientul decedat astăzi este al doilea ca vârstă, adică 35 de ani, potrivit Antena 3. În urmă cu o lună, la Spitalul din Piteşti a murit o femeie în vârstă de 21 de ani, fiind cel mai tânăr pacient.

Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a scris un mesaj emoţionant despre acest caz, pe pagina sa de Facebook.

„E printre puținele dăți când folosesc pagina aceasta pentru a posta altceva decât copii, pisici, glume, flori, «râzăcioșenie». Nu că ar fi fost mereu totul lapte și miere, dar un zâmbet atrage alt zâmbet, iar scopul meu a fost, întotdeauna, să aduc bucurie.

Din păcate, acum e diferit. Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunți și tu, un munte de speranță, să mai crezi. Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului.

Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor. Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID.

Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat.

Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum. Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe.

Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului.

Mă opresc. Vă doresc ce vreau și pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am!”, a scris Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, pe pagina de Facebook.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase