Un tată şi-a ucis bebeluşul făcut cu o adolescentă și apoi a încercat să ascundă fapta. „Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile, care are nevoie doar de afecţiune şi îngrijire”

Un tată şi-a ucis bebeluşul făcut cu o adolescentă și apoi a încercat să ascundă fapta. „Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile, care are nevoie doar de afecţiune şi îngrijire”
Foto - caracter ilustrativ. Sursa: Alexandru Dobre / Mediafax Foto
Publicat: 28/09/2022, 20:29
Actualizat: 28/09/2022, 20:41

Un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni a fost condamnat la 16 ani de închisoare, fiind acuzat că și-a ucis copilul nou-născut. Mai mult, a încercat să ascundă fapta, în încercarea de a scăpa de răspunderea penală.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, în data de 22 septembrie, pe D.C. pentru omor și, în plus, a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia.

Instanţa l-a obligat, de asemenea, să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei drept daune morale.

Bărbatul a cunoscut-o pe concubina sa pe Facebook, în 2017, când aceasta avea doar 14 ani. S-a mutat cu ea în localitatea Ghidigeni, deși părinții fetei s-au opus și au venit de mai multe ori cu Poliția să își ia fata acasă.

După patru ani, pe 5 aprilie 2021, adolescenta a născut un copil cu o problemă la un picior (picior strâmb) și o infecție, scrie Adevărul.

Medicii au tratat bebelușul, iar acesta a fost externat sănătos din spital. Cei doi concubini chiar au declarat ulterior că nou-născutul s-a dezvoltat normal, mânca foarte bine şi părea să fie sănătos.

Însă, după 22 de zile de la naștere, bebeluşul a fost dus cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din Ghidigeni.

Acolo, pentru că starea lui de sănătate era extrem de gravă, medicul de familie a cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.

Ulterior, medicii au solicitat ca victima să fie transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent, dar principalul suspect le-a spus poliţiştilor că l-a lovit în somn pe sugar, din greşeală.

Apoi, s-a dat singur de gol, în urma unei discuții pe care a avut-o cu mama copilului, dialogul fiind înregistrat de polițiști:

  • D.C.: „Nu te duce la detectorul de minciuni, că poate să ne facă probleme (…). Că, dacă te-ai dus acolo, îmi faci rău mie.”
  • Mama copilului: „Da’ când ai făcut ce ai făcut, atunci nu te-ai gândit?”
  • D.C.: „Vorbeşte frumos, mă, te-am rugat să vorbeşti frumos, te rog frumos, din sufletul meu, că sunt distrus aici, te rog frumos să vorbeşti frumos.”
  • Mama copilului: „Serios? Sau ai ceva la cap? Că, altfel, nu-mi dau seama ce simţ ai. Ai ceva la cap dacă în capul tău spui că nu i-ai făcut nimica. Copilul are fractură peste fractură.”
  • D.C.: „Doamne, băi, te-am rugat, nu mai vorbi, mă, de aşa ceva (…)”.

„Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile”

Inițial, bărbatul a negat constant în fața polițiștilor și a procurorului de caz că și-ar fi agresat în vreun fel copilul, pentru ca ulterior să își schimbe declarațiile, în încercarea de-a scăpa de pedeapsă.

Apoi, a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, din omor în lovituri cauzatoare de moarte, și ar fi vrut să fie judecat în procedură simplificată, prin recunoașterea vinovăției, dar instanța de judecată i-a respins solicitările.

„Inculpatul s-a străduit să ascundă urmele faptei sale şi, deşi a dus copilul la un cabinet medical şi mai apoi la spital, nu a explicat cu sinceritate cele întâmplate şi nici împrejurarea că fiului său i-a curs sânge din zona gurii – fapt ce a întârziat acordarea unor îngrijiri medicale adecvate. Inculpatul a manifestat o agresivitate nejustificată faţă de o persoană nevinovată, lipsită complet de apărare, de numai 22 zile, care era chiar fiul său. Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile, care are nevoie doar de afecţiune şi îngrijire”, este concluzia judecătorilor Curții de Apel Galați.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare