Un transportor blindat al Armatei Române a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri din Germania. Ce au descoperit militarii la verificarea tehnică

Un transportor blindat al Armatei Române a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri din Germania. Ce au descoperit militarii la verificarea tehnică
Transportor blindat tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, imagine din teatrul de operații dim Irak / Sursa: MApN
Publicat: 13/10/2021, 15:50
Actualizat: 13/10/2021, 15:52

O coloană de transportoare blindate ale Armatei Române, care participau la un exervicțiu multinațional în Germania, a fost oprită de poliștiștii rutieri pe o arteră din Germania, după ce ar fi văzut scurgeri de lichid, a informat, miercuri, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” – care a participat la exercițiului multinațional „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania – însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid, a a transmis MApN.

Potrivit instituției, verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei).

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, a anunțat MApN.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului.

Astfel, pentru a preveni asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții.

11 misiuni în teatre străine

Detaşamentul Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, din Bistrița, a fost desemnat să participe la exerciţiul multinaţional „ Green Griffin 21”, iar la finalului lunii septembrie, Forțele Terestre Romîne anunțau, pe Facebook, că a început în forţă instrucţia în poligonul Klietz din Germania.

Militarii bistriţeni au desfăşurat  o serie de exerciţii într-un scenariu tactic complex, care include acţiuni ale unor detaşamente de forţe terestre, forţe aeriene şi forţe speciale, iar prezenţa militarilor români, alături de parteneri din Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii, în cadrul acestor acţiuni este destinată să crească nivelul de interoperabilitate şi totodată să armonizeze procedurile proprii cu cele ale altor armate NATO, potrivit sursei citate.

Batalionul 812 Infanterie a fost înfiinţat în 1 martie 1995, la Dej. Începând cu 1 august 1995, a fost dislocat la Bistriţa. De la înfiinţare şi până în prezent, unitatea a îndeplinit 11 misiuni în teatrele de operaţii din Angola, Kosovo, Irak şi Afganistan.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Andreea Raicu, sumă exorbitantă pentru a poza în Playboy! Cum arată vedeta acum în...
Cum arată Raluca Bădulescu după ce a slăbit 70 de kilograme. Dieta care o ajută...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cristina, fosta soție a lui Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre fuga fostului fotbalist în SUA. Ce...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Judecătorii au lăsat în libertate un bărbat care a încercat să sărute forțat femeie. „Un...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Tranzacție uriașă între România și SUA. S-au cumpărat gazele din Marea Neagră
Cristinel DRAGOMIR s-a SUSPENDAT din funcția pe care o deține în Primăria Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii