Unul dintre muncitorii care a scăpat din accidentul produs de șoferița băută povestește clipele de groază trăite: „Aș vrea să pot uita. Am văzut mașina cum vine spre noi”

Unul dintre muncitorii care a scăpat din accidentul produs de șoferița băută povestește clipele de groază trăite: „Aș vrea să pot uita. Am văzut mașina cum vine spre noi”
Adina Iuliana Ghervase, șoferița din Iași care a omorât patru muncitori cu mașina
Publicat: 28/06/2022, 11:33

Nicu Acasandrei, unul dintre muncitorii de la Iași care a scăpat ca prin minune după ce o șoferiță a intrat în plin cu mașina într-un grup de bărbați, spune că are și acum coșmaruri din acea seară.

Nicu lucra în acea seară cu colegii lui la un canal, pe o stradă din Iași.

Doar o minune a făcut ca el să fie acum în viață.

Patru dintre colegii săi au murit în urma cumplitului accident provocat de o șoferiță băută.

Tânărul povestește acum clipele de groază pe care le-a trăit în acea seară.

„Îmi amintesc tot ce s-a întâmplat atunci, aș vrea să pot uita. Îmi amintesc cum am văzut că mașina vine spre noi, iar după m-am trezit la spital. Am și acum coșmaruri cu ce s-a întâmplat atunci. Aștept să văd ce se va întâmpla și unde va duce ancheta. Țin legătura cu familiile celorlalți colegi care au murit, însă nu mai știu nimic de celălalt coleg care încă se află în stare gravă la spital”, a spus Nicu Acasandrei, citat de bzi.ro

A ucis patru bărbați

Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, a provocat un grav accident rutier, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022. După ce consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului său, marca Alfa Romeo, iar când a ajuns în zona Păcurari, șoferița a pierdut controlul volanului și a acroșat patru muncitori de la Citadin SA. Alți trei colegi ai victimelor au fost răniți.

Depistată de polițiști la terasa unui mall din oraș

Inițial, autoturismul a lovit o clădire de pe marginea drumului și apoi a ricoșat în autoutilitara companiei municipale de mentenanță a drumurilor Citadin SA. Muncitorii efectuau o lucrare de reparație la un grătar de scurgere, când au fost loviți.

Un martor a aspus că a văzut-o pe femeie cu puțin timp înainte accident, făcând drifturi într-o parcare. După accident, ea a fost testată cu aparatul etilotest, reieşind o valoare de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a fost scoasă din maşină, şoferiţa a fost transportată la spital, unde a refuzat internarea.

A doua zi, oamenii legii au găsit-o stând pe terasa unui mall din oraş.