Vacanță de COȘMAR pentru o familie de români care au plecat în Zanzibar: „Am fost jefuiți. Totul fusese planificat foarte bine”

Vacanță de COȘMAR pentru o familie de români care au plecat în Zanzibar: „Am fost jefuiți. Totul fusese planificat foarte bine”
Sursa FOTO: https://media.fshoq.com
Publicat: 05/04/2023, 11:34

Au plătit pentru o vacanță de vis într-un loc exotic, dar au avut parte de o experiență de coșmar. Este povestea unei familii de români care a plecat în Zanzibar pentru a se relaxa, dar au sfârșit prin a fi jefuiți.

Povestea a fost relatată pe Forum Zanzibar. Traumatizați de experiența trăită, românii au vurt să împărtășească ce li s-a întâmplat, pentru a nu mai exista și alte victime.

„Dacă doriți să aveți o vacanță liniștită și relaxantă, evitați hotelul Cristal Resort Plaje cu orice preț. În a 5-a noapte, înainte de a merge la culcare, am verificat ușa și toate ferestrele bungaloului nostru ECO pentru a mă asigura că erau complet încuiate și securizate. Dimineața, ne-am trezit și am descoperit că am fost jefuiți în timp ce eu și părinții mei dormeam. Fereastra de la baie era larg deschisă și dispăruseră telefoanele, banii (mii) și două genți. Am informat imediat conducerea hotelului despre acest lucru, dar singura lor grijă a fost că nu ne-am pus banii în seif. Răspunsul este foarte simplu – folosim seiful când ieșim din cameră, nu în timp ce dormim”, a povestit românul dezamăgit de vacanța în Zanzibar.

„Un sistem premeditat”

Păgubiții cred că în furtul din camera de hotel sunt implicați chiar reprezentanții unității de cazare.

„Dincolo de faptul că cineva a fost în camera noastră în timp ce noi dormeam, imaginați-vă cât de grav ar fi putut fi dacă ne-am fi trezit în timp ce hoțul/hoții era/erau încă în cameră. Hotelul are o mare problemă cu securitatea și o știu și ei foarte bine. Pentru a deschide o fereastră glisantă care a fost închisă, trebuie să fi avut un plan sau un sistem premeditat pentru a putea să o deschidă cu succes din exterior… iar să nu ai niciun paznic în acea zonă pe timp de noapte este pur și simplu scandalos”, a mai scris acesta.

Tot ceea ce s-a întâmplat i-a întărit impresia că hoții și-au planificat în cele mai mici detalii lovitura. Mergând mai departe pe fir, aproape sigur ei au legătură cu conducerea hotelului.

„În retrospectivă, sunt destul de sigură că am fost observați de la bun început. Totul fusese planificat foarte bine și știau totul pentru a reuși – cine avea banii grupului, unde dormim, totul. Dimineața am sunat la poliție și după ce au venit în sfârșit, de nicăieri, ne-a chemat unul dintre membrii personalului hotelului să ne arate că ne-au găsit ghiozdanele, dar fără bani în ele, desigur. Ne-am găsit telefoanele într-unul dintre ghiozdane fără cartelele SIM în ele și după ce le-am pornit am văzut pe aplicația Steps că lucrurile ne-au fost furate la 3 dimineața și că hoțul/hoții a/au făcut doar 78 de pași și s-a (u) oprit chiar lângă gardul hotelului”, a adăugat românul, citat de Adevărul.

Zanzibar / Sursă FOTO: https://c.pxhere.com/photos

„Ne-au spus că nu s-a dovedit că cineva chiar ne-a jefuit”

Lista probele nu se încheie aici. Chiar dacă turiștii din România aveau asigurare, aceasta nu a acoperit și banii care le-au fost furați.

„Poliția a încercat să ne liniștească spunând că am fost extrem de norocoși că ne-am primit telefoanele înapoi. Câteva ore mai târziu, am primit un mesaj de la managerul hotelului în care spunea exact așa: am vorbit cu brokerul nostru și ne-am verificat asigurarea. Acoperă doar lucruri precum camerele, telefoanele și laptopurile, dar nu și banii, deoarece problema banilor este foarte complexă. Acesta este un alt motiv care ne-a făcut să credem că personalul hotelului a fost implicat. Ce coincidență incredibilă! Am primit înapoi doar lucrurile care nu erau acoperite de asigurarea lor – telefoanele noastre”, conform sursei citate.

Ulterior furtului, hoții au dat o nouă spargere, iar victime au fost alți turiști.

„În plus, au avut și tupeul de a spune că trebuie să așteptăm ancheta poliției, deoarece trebuiau să afle dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu cu adevărat, pentru că, potrivit lor, nimic nu a dovedit că cineva chiar ne-a jefuit și că am fi putut orchestra noi înșine totul… Minunat! Dacă credeți că exagerez, la două săptămâni după ce ne-am întors din Zanzibar, am văzut pe Booking (nu am rezervat prin acest platformă așa că nu putem lăsa o recenzie acolo) că o altă persoană a fost jefuită în timp ce dormea după ce plecasem noi”, a încheiat turistul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?