Val agresiv de gripă în România. Pacienții aglomerează Unitățile de Primiri Urgențe. Vizitele, suspendate într-unul din marile spitale din țară

Val agresiv de gripă în România. Pacienții aglomerează Unitățile de Primiri Urgențe. Vizitele, suspendate într-unul din marile spitale din țară
Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: sanatatea.tv
Publicat: 18/01/2024, 10:16

Gripa face ravagii în tot mai mult orașe din România. Pacienții se prezintă în unmăr tot mai mare la Unitățile de Primiri Urgențe cu simptome de gripă. Într-unul dintre marile spitale din zona Munteniei, vizitele aparținătorilor au fost suspendate.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea gripei, suspendând programul de vizită la pacienții internați. Decizia a fost luată pe baza recomandărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP), în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu gripă.

Începând cu data de 18 ianuarie 2024, vizitele la pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt complet interzise. Măsura vizează atât aparținătorii, cât și orice alt vizitator, pentru a preveni transmiterea virusului gripal în unitatea spitalicească.

Pentru a minimiza riscul de transmitere a gripei, ușile spitalului au fost închise inclusiv în timpul orelor de vizită, programate între 10:00 și 12:00 dimineața și 16:00 și 18:00 după-amiaza.

Reprezentanții spitalului au subliniat că această decizie a fost luată din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii, cu accent pe gripă, și a situației epidemiologice de rujeolă.

În ultimele zile, Unitatea de Primiri Urgențe a fost martoră la o creștere semnificativă a prezentărilor, cu un număr tot mai mare de persoane cu simptome de gripă sau viroze care au solicitat asistență medicală.

La momentul actual, în spital sunt internați 11 adulți și 8 copii, toți diagnosticați cu gripă tip A. Această creștere bruscă a cazurilor de gripă este atribuită perioadei sărbătorilor de iarnă, care au însemnat un potențial sporit de răspândire a virusului, potrivit Adevărul.

Gripa, o amenințare pentru copii

Gripa reprezintă o amenințare, în special pentru cei mici, deoarece sistemul lor imunitar este încă în dezvoltare. Copiii sub 5 ani, în special cei cu afecțiuni medicale cronice, prezintă un risc crescut de complicații severe asociate gripei.

O fetiță de doar patru ani a murit din cauza gripei, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, scrie Observatorul Prahovean. Decesul copilei s-a produs duminică seară, conform sursei citate.

Copila a fost internată inițial la Spitalul de Boli Infecțioase, însă a început să aibă convulsii febrile și a fost transferată la Spitalul de Pediatrie, unde a ajuns în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor mediclor, care au încercat să o resusciteze, nu au reușit să o salveze și să o aducă înapoi la viață.

”Fetița avea 41 temperatură și prezenta tulburări neurologice. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul. Ieri am avut 128 de prezentări, majoritatea cazurilor fiind copii diagnosticați cu gripă. Recomandăm părinților să evite în această perioadă colectivitățile și spațiile închise de unde copiii pot contacta boala”, a declarat Anca Miu, managerul spitalului.

La nivel naţional s-au înregistrat peste 10 decese noi confirmate cu virus gripal, a anunţat joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Medicii subliniază importanța vaccinării anuale, a igienei personale riguroase și evitarea contactului cu persoanele bolnave pentru prevenirea gripei și gestionarea riscului de complicații.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească