Valeriu Gheorghiţă a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani

Valeriu Gheorghiţă a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani
Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 12/12/2021, 15:08

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani: „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”.

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, îi mulțumește lui Valeriu Gheorghiță pentru implicarea în campania ANR, prin care încearcă să informeze corect pe cât mai mulți romi despre campania de vaccinare.

Mesajul în limba romani al d-lui Valeriu Gheorghiță, care s-a alăturat campaniei de informare a ANR, încearcă să elimine fricile romilor legate de vaccin”, a declarat Iulian Paraschiv.

În mesajul video, Gheorghiță spune în limba romani: „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”, scrie Mediafax.

De asemenea, luni la ora 13.00, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Valeriu Gheorghiță și Raed Arafat vor discuta online cu 1.000 de romi din administrația publică și din comunitățile de romi, cărora le vor răspunde la toate întrebările legate de vaccinare.

Autoritățile au anunțat duminică 60 de decese COVID, dintre care 15 anterioare. Printre acestea se află și decesul unui tânăr de 28 de ani, nevaccinat. În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 716 cazuri de persoane infectate, după efectuarea a 21.990 de teste.

722 de pacienți, la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.055. Dintre acestea, 722 sunt internate la ATI. Dintre cei 722 pacienți internați la ATI, 61 au certificat care atestă vaccinarea.