Valeriu Gheorghiță: „Suntem deja în scenariul Italiei, de la începutul crizei COVID”

Publicat: 07/10/2021, 10:58
Actualizat: 07/10/2021, 11:24

Joi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a primit doza 3 de vaccin anti-COVID (booster).

Gheorghiță a recunoscut că România se află deja în scenariul prin care a trecut Italia în 2020, surprinsă de numărul mare de persoane infectate cu SARS-COV-2.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este evident că spitalele sunt asaltate, copleșite în momentul de față cu pacienți cu COVID. Lăsând la o parte urgențele, accidentele, celelalte boli care generează victime, este o situație extrem de complicată”, a declarat Gheorghiță.

Sfaturile lui Gheorghiță

„Valul 4 este agresiv din cauza variantei Delta, care se răspândește mai ușor și evident, pentru acest lucru, pentru a evita numărul de cazuri noi, avem nevoie de respectatrea regulilor igienico-sanitare, să ne vaccinăm, să nu mai ieșim afară cu gândul că avem o răceală, să ne testăm, să ținem legătura cu medicul de familie și să mergem la spital, dacă boala nu evoluează așa cum trebuie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

“Dragi români,
Vă rog să înțelegeți mesajul nostru: avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră… nu mâine, nu peste o săptămână, ci acum… avem nevoie să ne fiți alături, să ne ajutați, să aveți încredere în noi. Personalul medical a fost, este și va rămâne la datorie și după această pandemie care a schimbat vieți și a curmat destine.
Este păcat ca locul siguranței să fie umbrit de vocile celor care încurajează și rostogolesc teorii ale conspirației, fără fundament, fără baze științifice, dar care, prin modul de abordare, destabilizează opinii și generează nesiguranță și ezitare. Aveți încredere în actul medical și în știință! Aveți încredere în Adevărații profesioniști din sănătate!
Este important să respectati și măsurile igienico-sanitare.
Vă rog să înțelegeți că doar prin vaccinare putem salva viețile semenilor noștri.
Ne uităm la restul țărilor cu sisteme de sănătate mult mai performante… aproape toate au fost depășite de numărul mare de cazuri în lipsa vaccinului. Astăzi, însă, situația s-a schimbat. Numărul de internări a scăzut semnificativ și mai important, numărul de decese este mult diminuat.
În UK, institutul de sănătate publică transmite un mesaj clar și fără echivoc: vaccinarea a evitat peste 125.000 de decese, 250.000 de internări și peste 24 milioane de infectări!”
Col.dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, după ce a primit a treia doză (booster) de vaccin împotriva COVID-19”, a mai spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat anti-COVID.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult