Valorile înalte de poluare din București au îngrijorat-o pe Gabriela Firea: “Capitala e roșie, se respiră otravă!” Cui solicită explicații publice

Redactor:
Răzvan Scarlat
Valorile înalte de poluare din București au îngrijorat-o pe Gabriela Firea: “Capitala e roșie, se respiră otravă!” Cui solicită explicații publice
Valorile înalte de poluare din București au îngrijorat-o pe Gabriela Firea: “Capitala e roșie, se respiră otravă!” Cui solicită explicații publice

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, atrage, din nou, atenția privind poluarea din Capitală și solicită explicații din partea ministului Mediului, Barna Tanczos, dar și lui Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului.

Valorile înalte de poluare care s-au înregistrat pe 4 martie, în Capitală, au îngrijorat-o pe Gabriela Firea. Potrivit primelor date, zona de vest a Capitalei este cea mai afectată, de vină fiind traficul intens de la primele ore.

Cele mai mari valori au fost înregistrate în vestul Capitalei, zonele Regie, Piața Crângași, Bld. Contructorilor, Mihalache, Kiseleff, Expoziției, Piața Drumul Taberei, Bld. Timișoara, Pasajul Lujerului, Parcul Păcii, Apusului, Progresului și Libertății.

Situația o deranjează profund pe Gabriela Firea, care a cerut explicații publice din partea ministrului Mediului și a primarului Capitalei.

Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate. Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?”, a scris, în primă fază, pe o rețea socială, Gabriela Firea.

Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Primarul PUZișor are alte preocupări”

În continuare, Gabriela Firea nu-l menajează deloc pe Nicușor Dan, pe care îl acuză că are alte preocupări, în loc să fie interesat de sănătatea bucureștenilor, care ar respira “otrăvuri”.

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă? S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?

Nici acum nu știm cine a fost de vină atunci, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii.

Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere…

#MinciunileDeCampanie

#LaPuterePrinMinciunaSiFurt”,  a încheiat Gabriela Firea postarea de pe Facebook.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum îți poți lua mașină nouă cu bani de la stat. Românii pot începe chiar...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Schimbarea majoră făcută de Kaufland pentru clienți: poți uita de coada la casă cu așa...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide