Vânzător cu diplomă, în clase de învăţământ dual, susţinute de Lidl, Penny, Metro, Selgros şi Hornbach. Câți bani primesc lunar elevii

Vânzător cu diplomă, în clase de învăţământ dual, susţinute de Lidl, Penny, Metro, Selgros şi Hornbach. Câți bani primesc lunar elevii
FOTO - caracter ilustrativ (Mediafax Foto / Ovidiu Iordachi)
Publicat: 05/07/2021, 15:57
Actualizat: 05/07/2021, 16:38

Lidl, Penny, Metro, Selgros şi Hornbach caută absolvenţi de gimnaziu pe care vor să-i formeze în meseria de vânzător, după metoda germană. Tinerii care vor să fie vânzători profesionişti se pot înscrie la clasele de învăţământ dual, susţinte de cele cinci companii, iar după trei ani vor obţine certificare internaţională în meseria de comerciant – vânzător.

Școala de Carte și Meserii în sistem dual vizează elevii care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a trei ani, în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor care susțin acest program.

Ce licee sunt înscrise în program, în acest an

Doar cinci licee din ţară au în acest an clase de învăţământ dual susţinute prin programul Școala de Carte și Meserii : Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași. Detalii, la acest link.

Beneficii pentru elevii înscrişi în program

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei pe lună, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl.

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător și oportunitatea de a se angaja în cadrul companiilor participante la program.

Perioada de înscriere la programul Școala de Carte și Meserii are loc în două etape, în intervalul 5 – 14 iulie și între 30 iulie şi 3 august.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice, susţin oficialii Lidl.

Programul a început în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), şi e susţinut de Lidl România, Penny, Metro, Selgros şi Hornbach.