VIDEO | A fost inaugurat Etajul 7 de la „Fundeni” / Codin Maticiuc: Am depășit un milion de euro investiții

Publicat: 01/08/2022, 15:38
Actualizat: 01/08/2022, 15:39

Inaugurarea noului Etaj 7 de Oncologie Pediatrică, Secția Hematologie, din incinta Institutului Clinic Fundeni, a avut loc în prezența ministrului Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila, a directorului spitalului Fundeni, prof. dr. Anca Coliță, a inițiatorului acestui proiect de renovare, Codin Maticiuc, și a reprezentanților sponsorilor.

Codin Maticiuc: Am depășit un milion de euro investiții

„Am depășit un milion de euro investiții în sectorul public de sănătate, renovări și utilări la patru spitale din București, la spitale din Curtea de Argeș, Piatra Neamț, Călărași, Deva, Constanța și sper să nu fi uitat vreuna dintre localitățile în care suntem. Am depășit 600 000 de euro în Fundeni. Vorbim despre secția de Hematologie Pediatrică deja renovată, vorbim de secția de Nefrologie pediatrică în care suntem acum și sper ca în trei săptămâni să fim gata”, a precizat Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Alexandru Rafila: Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi la standarde actuale

„Dincolo de mulțumirea de a vedea totuși secții de pediatrie, pentru că aici cred că toți ar trebui să avem o sensibilitate deosebită, copiii sunt cel mai importat lucru, cel mai important capital în această țară și noi trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință astfel încât ei să se dezvolte armonios, dacă au nevoie de asistență medicală să o primească la timp în condiții civilizate. Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi la standarde actuale. Să știți că problema aceasta a amenajării unei secții de spital, mai ales o secție unde au loc manevre invazive, este o problemă și toată lumea discută despre infecțiile asociate asistenței medicale, așa zisele infecții nozocomiale. E foarte greu să lupți împotriva a astfel de infecții dacă nu ai niște condiții minimale, iar zona de grupuri sanitare este o zonă vitală pentru a putea controla acest fenomen.

Este important să avem o rețea de spitale care să corespundă standardelor actuale”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
100.000 de Euro este investiția totală a primei etape de renovare, care a adus modernizarea integrală a secției de Hematologie.

Valer Hancaș: „Spitale Publice din Bani Privați este un proiect despre oameni”

„Ne bucurăm că suntem parte a acestui proiect. Spitale Publice din Bani Privați este un proiect despe oameni. Oameni care ajută oameni. Eu cred că orice fel de ajutor poate face diferența pentru cel în nevoie.” a spus Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis.

„Acest proiect demonstrează că rotițele acestui sistem, acestei inițiative de a face bine… și stau să mă gândesc la cât de multe piedici a întâmpinat Codin la începutul proiectului prin a convinge mediul de afaceri să vină alături de această inițiativă. Vorbim de o sintagma pe care noi, la Kaufland, o avem și anume implicarea face diferența”, a afirmat Valer Hancaș, director de comunicare și corporate affairs Kaufland România.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult