VIDEO | Acoperișuri smulse de vânt, copaci căzuți pe mașini și străzi inundate la Craiova. O furtună a făcut haos în Bănie

Publicat: 28/06/2022, 18:23

O furtună care a durat câteva zeci de minute a făcut ravagii la Craiova. Două acoperișuri au fost smulse de vând, iar mai mulți copaci au fost doborâți la pământ. Echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și angajații instituțiilor din subordinea primăriei acționează pentru a degaja zonele afectate.

Furtuna  de marți a izbucnit în jurul orei 16:00, iar în mai puțin de zece minute, străzile s-au umplut de apă. Canalizarea abia a mai făcut față, iar în anumite zone apa atingea chiar și o jumătate de metru. În plus, din cauza vântului puternic, două acoperișuri au fost smulse de vânt. Primul care a căzut a dat peste cap traficul dintr-o intersecție aglomerată din Craiova.

“În urma vijeliei puternice din după amiaza zilei de marți, 28 iunie 2022, un acoperiș de bloc a căzut pe carosabilul din intersecția străzilor Nantere cu Spania, fără a se înregistra victime. Echipajele Poliției Locale au deviat imediat circulația în zonă”, transmite Marina Andronache, directorul de imagine al Primăriei Craiova.

Oamenii spun că au ieșit afară când au auzit zgomotul puternic după ce bucăți din acoperiș au căzut pe asphalt.

Circulația tramvaiului a fost întreruptă

“A fost ploaie, vijelie și a zburat acoperișul de pe bloc. Nu știu cine l-a făcut, cred că asociația l-a făcut”, a precizat un locatar.

Oamenii i-au ajutat pe pompiueri să degajeze strada.

Și în cartierul Gârlești un acoperiș a fost smuls de vând. Circulația tramvaiului a fost întreruptă  după ce un cablu de pe Calea București – zona Electroputere Mall a fost rupt. Mai mulți copaci sunt doborâți la pământ în diferite zone: Hanul Doctorului, pe str. Matei Basarab, în dreptul Catedralei Sf. Dumitru.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult