VIDEO | Bară la bară pe Transfăgărășan. Coloana de mașini s-a întins pe mai mult de 5 kilometri

Publicat: 14/08/2021, 16:13

Șoferii care au dorit să ajungă, sâmbătă, la cabana Bâlea au avut nevoie de o răbdare demnă de o cauză mai bună, s-ar putea spune, fiindcă frumusețea peisajelor și ideea reconfortantă de a petrece un weekend în natură au avut de ”luptat” cu un șir de mașini care părea a fi nesfârșit.

Vremea frumoasă și răcoarea de la munte i-au atras ca un magnet pe turiștii care s-au înghesuit în vârful Făgărașului, dornici de relaxare și de aer curat într-o zonă extraordinar de frumoasă.

Numai că, în imaginile prezentate de GÂNDUL, se poate observa cum arăta – sâmbătă – Transfăgărășanul, pe urcare, din Argeș către Sibiu, la cota 2000, blocajul în trafic transformându-se într-un adevărat coșmar, atât pentru șoferi, cât și pentru pasagerii din mașini.

Șoferii au stat bară la bară ore în șir

Din nefericire, răbdarea șoferilor a fost pusă la grea încercare. Mașinile au stat bară la bară, ore în șir, spre disperarea conducătorilor auto și a tuturor celor care doreau să ajungă cat mai repede spre cabana Bâlea. De altfel, coloana de mașini depășea 5 km pe ambele părți ale Făgărașului.

Pe de altă parte, nu este prima oară când au loc astfel de blocaje în trafic, circulația fiind îngreunată la fiecare sfârșit de săptămână și umbrind bucuria unei ieșiri în natură alături de familie. Nici nu ajunseseră, încă, la destinație și șoferii se gândeau că la fel se va întâmpla și duminică, atunci când vor pleca spre case.

Polițiștii de la Rutieră recomandă șoferilor să oprească ”în afara părții carosabile, astfel încât să nu afecteze fluența traficului”.

”Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. Așadar, dați dovadă de înțelegere și fair-play astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase