VIDEO | Ce a păţit minorul de 16 ani care a lovit o poliţistă cu piciorul în faţă? Răsturnare de situaţie!

Publicat: 18/01/2023, 19:06

Minorul în vârstă de 16 ani care a lovit cu piciorul în cap o polițistă aflată într-o misiune în orașul Onești a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, deși inițial instanța îl plasase în arest la domiciliu.

Polițista se afla în misiune în municipiul Oneşti, când a fost lovită cu piciorul în față de un tânăr, în prezența mai multor martori. Atât ea, cât şi colegul ei, fuseseră chemați să aplaneze un scandal între mai multe persoane, izbucnit în plină stradă. În momentul în care poliţiştii l-au încătușat pe unul dintre recalcitranți, un minor, în vârstă de 16 ani, a lovit-o pe poliţistă cu piciorul în față, după care a fugit.

Agresorul a fost prins şi dus în faţa judecătorului  de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Onești, cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a hotărât să fie arestat la domiciliu. În urma loviturii, poliţista angajată la Poliția municipiului Onești, în structura de siguranță publică, a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Iniţial a fost arestat la domiciliu

„Față de inculpatul minor C.G. s-a dispus luarea măsuri preventive a arestului la domiciliu de catre judecătorul de drepturi si libertăți din cadrul Judecatoriei Onești, decizia fiind contestatã de procurori la Tribunalul Bacău. Efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat reprezintă etape procesuale necesare în vederea desfășurării procesului penal care nu pot, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție”, a transmis printr-un comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Decizia a fost contestată de procurori la Tribunalul Bacău, iar în urma constestaţiei, minorul de 16 ani a fost trimis după gratii pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 18 ianuarie a.c., în urma contestației formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, în cauza privind infracțiunea de ultraj din data de 13 ianuarie a.c., de pe raza localității, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele minorului, de 16 ani, pentru o perioadă de 30 de zile. Tânărul a fost introdus în Arestul IPJ Bacău”, ne-a declarat comisarul Oana Năforniţă-purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase