VIDEO Ce rămâne după războiul ruso-ucrainean. Publicistul Ion Cristoiu: „Scapă un demon numit Germania”

Publicat: 21/03/2022, 20:53
Actualizat: 21/03/2022, 21:04

Războiul dintre Rusia și Ucraina va schimba Noua Ordine Mondială pentru că va conduce la cursa înarmărilor nucleare și va trezi un „demon adormit – Germania” ,a spus publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă războiul dintre Ucraina și Rusia va schimba Ordinea Mondială, Ion Cristoiu a afirmat: „Da. În primul rând va fi o cursă a înarmărilor nucleare fără precedent. Acum toți și-au dat seama că dacă ar fi avut Ucraina arme nucleare…”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu afirmă că din noua cursă a înarmărilor va renaște „demonul adormit – Germania” care a avut o mare reticență cu privire la înarmare, după perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

„În al doilea rând scapă un demon, numit Germania. Ei au avut după al Doilea Război Mondial un autocontrol. Acum au scăpat de complexul asta. Pe mine mă amuză când aud că ei se înarmează împotriva rușilor. Nu „doar” se înarmează”, a  declarat Ion Cristoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

Scriitorul consideră că războiul va determina schimbarea Ordinii Mondiale, dacă președintele Ucrainei va decide să renunțe la Crimeea în favoarea Rusiei.

„Se schimbă Noua Ordine Mondială pentru că dacă semnează Zelenski (cedarea Crimeei către Rusia n.red), trebuie și America trebuie să renunțe un pic la unilateralism”, a spus el.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.