VIDEO | Ce spune Ion Cristoiu despre războiul Israel-Hamas: „Bibi Netanyahu este autorul moral al acestui atac”

Publicat: 12/10/2023, 10:44

Aflat în dialogul obișnuit cu urmăritorii săi la emisiunea online „Comentariul zilei”, Ion Cristoiu este de părere că Benjamin Netanyahu (LIKUD), actualul premier al Israelului, care încearcă zilele acestea formarea unui „Guvern de urgență”, este autorul moral al acestui atac, deoarece teroriștii își justifică atacul în fața lumii musulmane ca urmare a provocărilor făcute de Guvernul lui Netanyahu.

Partide ultra-religioase au fost cooptate la guvernare de către Benjamin Netanyahu (Bibi) în ceea ce analiștii și jurnaliștii israelieni au numit cel mai extremist Guvern de dreapta și pro-religios din istoria Israelului. Un singur exemplu vine din partea unui ministru, care la Paris fiind anunța că palestinienii nu există. (detalii AICI)

Având în vedere și perioada tumultoasă din ultimul jumătate de an din Israel, cu referire la protestele masive ale societății la adresa Guvernului Netanyahu, din pricina dorinței sale de a modifica unele legi, maestrul Ion Cristoiu crede că liderul LIKUD se face autorul moral al atacului din weekend al teroriștilor din gruparea Hamas (cu sediul în Fâșia Gaza).

Motivul ar fi dat tocmai de nenumeroasele afronturi aduse lumii musulmane, de unii dintre membrii cabinetului Netanyahu, adaugă Cristoiu.

După acest atac au apărut reacții. Prima reacție și cea mai importantă este a lui Bibi Netanyahu care este autorul moral al acestui atac, pentru Hamas justifică în fața lumii musulmane, nu a noastră că noi suntem altă lume, acest atac ca răzbunare pentru toate provocările făcute de guvernul Netanyahu, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu este de părere că Benjamin Netanyahu trebuia să fie de mult în pușcărie, asta dacă nu ajungea premier: Beniamin Netanyahu trebuia de mult fie în pușcărie. A fost și contestat și ca nu fie în pușcărie, el a făcut orice fie premier. Ca fie premier, el s-a aliat cu partea cea mai obscură, cea mai radicală a politicii israeliene. Adică din ăștia care mănâncă arab pe pâine (…) un alt om responsabil spunea, nu mă aliez cu ăștia”.

Ion Cristoiu: „Israel, copilul de suflet al SUA”

Publicistul este de părere că așa cum rezoluțiile ONU cer retragerea Rusiei din Ucraina, aceleași rezoluții ale aceleași Organizații cere Israelului să se retragă din Fâșia Gaza. Acesta mai precizează că Israelul beneficiază de suportul SUA.

„Pentru a înțelege ce se întâmplă, o organizație teroristă Hamas a palestinienilor din Gaza – Fâșia Gaza a fost cucerită în 1967, dacă nu înșel, de israelieni – era al Palestinei din 1948 și când s-a împărțit a luat și Ierusalimul și nu l-a mai dat înapoi, deși această fâșie era a pentru un stat palestinian care nu s-a înființat. Au fost rezoluții ale ONU, între noi fie vorba. Deci rușii trebuie să se retragă sigur din teritoriile ocupate în Ucraina, dar evreii nu? De ce? Că sunt sprijiniți de SUA? Hai să fim corecți, ori ne retragem toți? Pentru că și Israel a cucerit un teritoriu care nu era al lor, era al Palestinei…. dacă e așa, atunci de ce zic așa? De ce să cerem rușilor să se retragă din Ucraina? Pentru că ei au invadat, bla, bla, bla, de acord și asta poate și Israelul, deși sunt rezoluții ale ONU într-una de decenii și ei nu se retrag. De ce nu se retrag? Pentru că ei sunt copilul de suflet al Americii?” a adăugat Ion Cristoiu.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV| Ce a rămas după vizita lui Zelenski la București? Analist: „Țările europene au intrat deja într-o competiție pentru reconstrucția Ucrainei”

Justiția din Cipru a decis EXTRĂDAREA miliardarului Beny Steinmetz. Alina Gorghiu: „Acest fugar să se adauge celor peste 620 aduși în acest an”

CSAT se reunește la ora 12.00. Pe ordinea de zi se află: planul de înzestrare a armatei și consumul de droguri în școli

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?