VIDEO Clotilde Armand este acuzată că o menține în funcție pe arhitecta șefă a Sectorului 1, cu numiri temporare, de peste șase luni, deși aceasta a picat concursul

Publicat: 15/08/2022, 19:04
Actualizat: 15/08/2022, 19:21

Clotilde Armand este acuzată că-și conduce primăria ca pe propria moșie, fără să respecte reglementările legislative. În replică primarul amenință cu plângeri penale și-i numește pe toți cei care o critică ”oameni de încredere ai liberalilor.”

În cadrul ședinței de Consiliu Local  Sector 1 de vinerea trecută reprezentanții Asociației Pentru Dreptul Urbanismului – ADU au cerut explicații referitoare la ocuparea ilegală a funcției de Arhitect-Șef Sector 1, de către doamna Bianca Buzdugan, prin Dispoziția Primarului Clotilde Armand. Aceasta deși a picat examenul pentru post, încă îl ocupă de mai bine de 6 luni, numai prin susținerea primăriței Armand:

”Si sa facem si o clarificare cu privire la ocuparea ilegală a functiei de Arhitect-Sef Sector 1, de doamna Bianca Buzdugan, prin Dispozitia Primarului Clotilde Armand. Ca nu vin in dezbatere sa discutam pareri ci pe chestiuni concrete.

Doamna Buzudgan ocupa functia de Arhitect-Sef al Sectorului 1, cu caracter temporar, din 16.07.2021.

De ce? In 30.03.2021 s-a organizat concurs pentru ocuparea functiei, la care a participat si doamna Buzdugan.

Din 4 candidati, 2 au fost respinsi din cauza dosarului de participare, iar ceilalti doi, dintre care fiind si doamna Buzdugan, nu au promovat, adica n-au luat “5”-ul cum s-ar spune…

Nefiind ocupat postul prin concurs, ca nimeni nu a promovat, Doamna Clotilde a dat Dispozitia nr. 2081/16.07.2021 prin care a numit in functie temporar pe Doamna Buzdugan (care nu promovase concursul 👍🏻)

Numirea s-a facut pana in Decembrie 2021. La data de 27.12.2021, Primarul a dat Dispozitia nr. 4553 prin care a numit-o din nou pe Doamna Buzdugan pentru ocuparea functiei pentru perioada 01.01.2022 – 30.06.2021.

Pana aici totul bine, desi sunt anumite aspecte de ilegalitate a dispozitiilor date, nu intram in detalii (le-am sesizat ANFP si Prefectului).

De ce e bine? Pentru ca in Codul administrativ art. 510 alin. (1) spune ca poate fi ocupat pe maxim 6 luni functia prin numire.

(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții publice de conducere vacante se dispune în condițiile prevăzute la art. 509 de către persoana care are competența legală de numire în funcția publică, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu notificare prealabilă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, cu 10 zile înainte de dispunerea măsurii.

Intre timp, Primarul nu a mai organizat alt concurs si in schimb, in data de 01.07.2022 a emis Dispozitia nr. 2483 prin care a numit-o tot pe Doamna Buzdugan sa ocupe functia pana la finalul anului 2022.

Pai ce ai facut, Bobita?

Acelasi art. 510 la alin. (2) spune ca poti prelungi cu maxim 3 luni daca ai organizat concurs.

(2) În mod excepțional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu notificare prealabilă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, cu 10 zile înainte de dispunerea măsurii, dacă autoritatea sau instituția publică a organizat concurs de recrutare ori promovare și funcția publică nu a fost ocupată, în condițiile legii.

CONCURS NU AVEM

OCUPA FUNCTIA DE PESTE 6 LUNI

Am batut campii? Intelegeti voi diferit normele de mai sus? Nu sunt suficient de clare?

PS: La ultima dispozitie notificarea catre ANFP nu s-a mai facut…”a declarat Alexandru Pânișoară, președintele ADU, pe Facebook.

Prezent la ședința cu pricina, viceprimarul USR Olivier Păiuși, care deține atribuții pe urbanism nu a avut nimic de comentat. Deși nu au primit explicațiile solicitate cei doi reprezentanți ADU s-au trezit astăzi amenințați în presă cu plângere penală din partea primarului Sectorului 1 care astfel consideră că ”protejează funcţionarii care sunt hărţuiţi mediatic şi ameninţaţi public de persoane care sunt apropiate de anumite formaţiuni politice”, conform comunicatului oferit de Primărie.

Pânișoară consideră că Clotilde amenință cu aceste plângeri pentru decredibilizarea în presă a reprezentanților ADU și mușamalizarea menținerii abuzive în funcție a Arhitectului Șef. Armand îl amenință cu plângere penală și pe președintele PNL Sector 1. Cu alte cuvinte oricine o critică pe Clotilde o face pentru că e PNL-ist.

Contrar acuzațiilor de ”apropiere” politică de liberali, făcute de Clotilde la adresa lui Alexandru Pânișoară, acesta susține că are chiar 4 dosare personale în instanță împotriva PNL.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase