VIDEO | Cum a încercat un dezertor ucrainean să treacă frontiera în Moldova îmbrăcat în haine de femeie

VIDEO | Cum a încercat un dezertor ucrainean să treacă frontiera în Moldova îmbrăcat în haine de femeie
Publicat: 16/04/2022, 10:53
Actualizat: 16/04/2022, 10:57

Polițiștii de frontieră ucraineni au făcut o descoperire neobișnuită la un punct de trecere în Republica Moldova. Aceștia au descoperit un bărbat îmbrăcat în haine de femeie, care încerca să dezerteze din țară.

Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei susține că a oprit vineri un taxi în apropiere de Odesa, în sudul țării, care transporta o persoană ciudat de înaltă și cu voce groasă, îmbrăcată în haine de femeie, relatează Dailymail.

Potrivit paginii de Twitter a Serviciului de Grăniceri, călătorul în vârstă de 26 încerca să intre în Moldova.

Conform legii marțiale actuale în vigoare în Ucraina, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească țara și, în schimb, se așteaptă să se înroleze în armata ucraineană pentru a lupta împotriva rușilor.

Este ziua 52 de război în Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit, sâmbătă în capitala Ucrainei, Kiev, potrivit primarului orașului, relatează BBC.

Primarul capitalei ucrainene a scris pe telegram că exploziile s-au auzit în districtul Darnytskyi d ela periferia orașului. Piotrivit acestuia, nu este cunoscut numărul victimelor și că echipele de salvatori sunt în misiune la fața locului, potrivit BBC.

Și in Liov, din vestul țării, au fost auzite explozii, după un raid aerian care a avut loc între 05:46 și 07:02, ora locală. Guvernatorul, care a făcut anunțul, nu avea detalii despre obiectivele lovite sau numărul de victime.