VIDEO / Cum a intrat Emilia Popescu la facultate. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am”

VIDEO / Cum a intrat Emilia Popescu la facultate. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am”
Publicat: 06/07/2023, 16:30

Emilia Popescu, în vârstă de 57 de ani, a dezvăluit cum a intrat, în urrmă cu ani, la Facultatea de Teatru. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am”, a spus actrița.

Emilia Popescu este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din țara noastră. În plan personal, Emilia Popescu a fost căsătorită cu Ionuț Ștefănescu, împreună cu care are o fată, Maria.

Într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu ceva timp pentru revista Tango, Emilia Popescu a povestit cu a ajuns să dea la Teatru.

Cum a intrat Emilia Popescu la facultate. ”Era rector atunci Octavian Cotescu și tata mi-a zis: stai liniștită, tăticule, că am vorbit, ești aranjată”

”Eu am terminat facultatea la 22 de ani și a venit Revoluția. (…) Am intrat cu un noroc chior, am intrat din prima, deși aveam colegi care se pregăteau cu mine și dădeau a șasea, a șaptea, a opta oară… Pe vremea aceea se înființase și secția seral, ca să fie mai multe locuri, fiindcă erau câte 400, 500 de candidați. Și am avut noroc. Eram foarte tânără, m-am gândit că dacă nu intru, mai am timp. N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu – Dumnezeu să-l odihnească! Era rector atunci Octavian Cotescu și tata mi-a zis: stai liniștită, tăticule, că am vorbit, ești aranjată…

Și m-am dus mai liniștită la examen, dar el nu vorbise, am aflat mai târziu. Însă a fost deștept, m-a păcălit frumos. Eu m-am pregătit, nu m-am lăsat, dar nici nu m-am descurajat. Deși aș fi putut, mai ales că, la un moment dat, când am văzut câți oameni sunt adunați acolo în curte, iar eu aveam 18 ani și ceilalți aveau 25 și mi se părea că sunt pensionari, m-am gândit că nici n-ar mai trebui să dau admitere, să îi las pe ei să intre mai întâi…”, a detaliat Emilia Popescu.

Emilia Popescu a intrat la facultate la clasa reputatei actrițe Olga Tudorache și l-a avut ca asistent pe regretatul artist Florian Pittiș.

”Da, dar am intrat, și consider asta și acum, din punct de vedere profesional, cea mai mare victorie a mea. Fiindcă am intrat din primul foc la clasa doamnei Olga Tudorache și, pentru mine, ăsta e Oscarul vieții mele. Șansa mea a fost că am intrat la doamna Olga Tudorache și tot în anul acela se hotărâse Moțu’ Pittiș să vină și el la școală și ne-a fost asistent un an și jumătate. Iar asta a fost întâlnirea care mi-a marcat destinul. Moțu’ a venit pe un cal alb și m-a dus în cetatea frumoasă a Teatrului Bulandra, am început să lucrăm și totul a fost atât de simplu, aproape nefiresc de natural, într-o vreme când toată lumea se chinuia”, a adăugat actrița.

Emilia Popescu, colaborare de succes cu Ștefan Bănică Jr.

Emilia Popescu și Ștefan Bănică Junior au cucerit publicul, de-a lungul anilor, cu cupletele în care au jucat și cu show-urile TV pe care le-au realizat. Însă actrița Emilia Popescu a jucat și cu regretatul actor Ștefan Bănică Senior, dar și cu fiul lui Bănică Junior, Radu Ștefan.

Emilia Popescu și Ștefan Bănică Junior au apărut împreună la emisiunea ”Te cunosc de undeva”, de la Antena 1. Despre cea mai recentă colaborare a lor, dar și despre relația dintre ei a dat actrița detalii pentru playtech.ro.

„Amândoi ne-am dori și ne-am dorit întotdeauna un proiect tv împreună. Ar fi foarte frumos să se mai întâmple. Revederea în televiziune a fost una foarte frumoasă. Cu emoții mari, dar a avut un impact foarte bun și ne-am bucurat. Suntem un cuplu din anii ‘90, nu de la Dansez pentru tine, acum avem un spectacol împreună, în regia lui Horațiu Mălăele, la Teatrul de Comedie”, a declarat Emilia Popescu.

„Avem o prietenie de 35 de ani. O viață de om. Ne-am mai și certat, ne-am contrazis la lucru. Eu am fost cea care cedam, dacă avea dreptate. Era vorba de o colaborare, discuții în interes profesional, să iasă cât mai bine ce aveam de făcut”, a adăugat actrița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...