VIDEO | Cum s-a întâmplat accidentul din Cehia, în care au murit doi români. Unul dintre ei este aruncat zeci de metri

Publicat: 08/06/2022, 13:29
Actualizat: 08/06/2022, 18:31

Cinci români au fost implicați într-un cumplit accident pe o autostradă din Cehia. Doi au murit, iar trei sunt în stare critică. Se întorceau de la muncă din Marea Britanie.

În timp ce se deplasau pe autostrada D1 în direcția Brno, remorca microbuzului a fost lovită de un autoturism care circula cu viteză, moment în care întregul ansamblu, format din microbuz și remorcă, a fost proiectat în barele de protecție de pe marginea autostrăzii.

Unul dintre pasagerii aflați pe locurile din față a fost, pur și simplu, „catapultat” în pădurea de la marginea drumului. În urma impactului, microbuzul s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat peste barele de protecție rămânând suspendat. La rândul ei, remorca s-a dezmembrat pe carosabil punând în pericol viața altor participanți la trafic.

Jan Rýdl, un purtător de cuvânt al Direcției Drumuri și Autostrăzi, a declarat că în total cinci persoane se aflau în furgoneta cu numere  românești.

Șoferul vinovat pentru producerea accidentului riscă până la opt ani de închisoare

Bilanțul accidentului este tragic. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență. Două persoane au murit pe loc, iar ceilalți sunt în stare critică.

„Am inițiat acțiuni sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume moartea din neglijență și vătămarea gravă a sănătății din cauza neglijenței”, a adăugat o purtătoare de cuvânt a poliției din Vysočina, Jana Kroutilová, potrivit Crime News.

Poliția a deschis o anchetă, iar șoferul vinovat pentru producerea accidentului riscă până la opt ani de închisoare.

Potrivit unor surse, cei cinci cetățeni de origine română erau originari din localitatea Comăneşti, județul Bacău.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitatea citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase