VIDEO | Dan Barna, către Marcel Ciolacu: ”Aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD”

VIDEO | Dan Barna, către Marcel Ciolacu: ”Aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD”
Publicat: 25/11/2021, 12:49
Actualizat: 25/11/2021, 12:50

Dan Barna – vicepreședintele USR – i-a transmis lui Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului României, că a înregistrat un succes prin faptul că PNL nu mai este ”vioara întâi” la guvernare, ci s-a transformat doar într-o ”anexă” a PSD.

Potrivit lui Dan Barna, liberalii – foști colegi de guvernare ai USR – nu au făcut altceva decât să arunce pe geam, cu ”seninătate”, rezultatul alegerilor din 2020, ”încolonându-se” în spatele PSD printr-o ”achiziție” politică în care doar social-democrații sunt câștigători.

În astfel de condiții, a mai spus Dan Barna, președintele PSD Marcel Ciolacu a reușit ceea ce nici Ion Iliescu nu reușise, respectiv scoaterea PNL din istorie și plasarea liberalilor în ”buzunarul de la piept” al PSD.

”Domnule Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziţie. Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare, din vioara 1, şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din PNL, din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră. Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Iliescu nu a făcut, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna: ”Este prima oară când PNL, de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea”

Vicepreședintele USR a mai spus, de la tribuna Parlamentului, că se poate discuta despre ”penelism”, dar nu într-un sens bun al cuvântului, afirmând că acest ”penelism” de acum este doar o ”disperare” și o ”ambiție fără rațiune”.

Mai mult, Dan Barna a criticat și înființarea unui minister care să fie condus de Gabriela Firea, întrebând – retoric – de ce nu a fost chemat Liviu Dragnea pentru a conduce Ministerul Justiției.

”Nu e prima oară când vă găsiţi afinităţi neaşteptate, dar este prima oară când PNL, de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea şi odată cu ea urma de demnitate pe care o mai aveau. (…) Ați descoperit disperarea penelismului, iar penelismul înseamnă ambiție fără rațiune, mult orgoliu fără bază, și un salt absurd în afara realităților acestei țări. (…) Este penelism atunci când abandonezi o guvernare reformistă în favoarea uneia retrograde pe care o construiți acum. Penelism este și atunci când inventezi un minister pentru doamna Firea după ce anul trecut țipai în gura mare, pe toate posturile, că este incapabilă să administreze fonduri publice”, a mai declarat Barna.

”Am o întrebare. De ce nu l-aţi chemat pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să-i daţi Ministerul Justiţiei? Acesta ar fi fost mesajul corect al acestei coaliții”

Dan Barna

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase