VIDEO | De pe terenul de joc, în ringul de dans: Sportivii de performanță au surprins profesorii de la Universitatea din Craiova

Publicat: 23/12/2023, 09:30

Pasiunea pentru sport nu rămâne doar pe terenul de joc, ci și… pe ringul de dans. Fotbaliști, atleți, baschetbaliști sau handbaliști de performanță și-au demonstrat talentul la dans sportiv la examen. Tinerii sunt studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Universitatea din Craiova, și au susținut aplicațiile practice.

Zeci de studenți, din anul III, de la Specializarea Educație Fizică și Sportivă au susținut examenul la disciplina dans sportiv. În grupă sunt sportivi de performanță, în sporturi de echipă precum fotbal, baschet sau handbal, dar și foarte mulți atleți. Tinerii au venit oră de oră la cursuri și aplicații practice și au demonstrat la examen că, dacă urmează sfaturile cadrelor didactice, își pot depăși limitele chiar și pe ringul de dans.

„Practicând handbalul, care este un sport de contact, am fost sceptică”

„Practicând handbalul, care este un sport de contact, am fost sceptică, la început, în abilitățile mele în dans, dar mă bucur că am descoperit acea fărâmă de grație și am reușit, împreună cu partenerul meu, să facem un moment frumos de salsa în cadrul examenului practic. Mi-aș dori ca fiecare dintre noi să iasă din zona de confort și să încerce lucruri noi, cum a fost pentru mine dansul. Nu se știe niciodată ce pasiune îți poți descoperi”, a precizat Valentina Ion, handbalistă la CSM Unirea Slobozia și studentă la Universitatea din Craiova.

Adrian Nine este atlet de performanță, dar nu s-a dat la o parte când a fost vorba despre exersarea pașilor de dans și a demonstrat că se descurcă pe ring la fel de bine ca pe terenul de sport.

“M-am implicat 100% și am realizat că îmi și place”

“M-am implicat 100% și am realizat că îmi și place, ceea ce a fost un bonus. Am repetat aproape zilnic, ne enervam, la început, că nu ne ieșea, în special mie, însă, usor, ușor, am înțeles pașii, iar ulterior totul a venit de la sine. Totul a decurs minunat! In final, sunt recunoscător pentru toată experiența pe care am trăit-o!” a precizat Adrian Nine.

La examen, studenții au avut și juriu ca la orice competiție de dans sportiv.

“Anul acesta, juriul a fost alcătuit exclusiv din absolvenți ai specializării Educație Fizică și Sportivă, dansatori sau antreprenori ce au o activitate deosebită în domeniul disciplinelor artistice. Ne bucurăm de emulația creată de acest concurs, de faptul că studenții și-au pregătit coregrafii deosebite și sunt convinsă că experiența trăită îi va ajuta în cariera ulterioară,” a declarat prof. univ. dr. Germina Cosma, directorul Departamentului Teorie și Metodică a Activităților Motrice a Facultății de Educație Fizică și Sport.

„Pentru toți a fost o adevărată provocare”

Profesorul care i-a îndrumat pe studenți spune că a meritat efortul.

“După ce, timp de un semestru, studenții din anul III, de la FEFS, au descoperit tainele dansului sportiv, studiind 4 stiluri diferite (vals, tango, cha-cha și salsa), iată că a venit și momentul evaluării. Pentru toți a fost o adevărată provocare. Însă, pentru modul în care s-au mobilizat pentru acest examen practic, pentru faptul ca au reușit să-și învingă emoțiile, să se cunoască mai bine unii pe alții, să se autodepășească, eu îi felicit”, a precizat Costi Nanu, conferențiar universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

În ultimii ani, conducerea Universității din Craiova a încurajat cadrele didactice să pună accentul pe latura practică și să-i facă pe tineri să-și valorifice adevăratul potențial încă din timpul facultății.

250 de parteneri economici susțin universitatea prin acordarea de burse și internship-uri

“La Universitatea din Craiova, îi pregătim pe absolvenți să se integreze rapid pe piața muncii, așa că implementăm strategii inovatoare pentru a-i implica pe studenți în activități practice, inclusiv la nivelul examenelor și colocviilor din sesiune. Colaborăm cu peste 250 de parteneri economici, care susțin universitatea prin acordarea de burse și internship-uri. Aceste parteneriate sunt concepute pentru a oferi studenților noștri posibilitatea de a aplica teoria în contextul real al mediului de afaceri. Spre exemplu, doar pentru proiecte de antreprenoriat social, avem în acest an un million de dolari destinați studenților. Astfel, tinerii sunt încurajați să-și depășească limitele”, a precizat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Și la celelalte facultăți ale Universității din Craiova multe dintre examene au o componentă practică.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...