VIDEO | Doi dintre agresorii activistului din Buzău, arestați preventiv

VIDEO | Doi dintre agresorii activistului din Buzău, arestați preventiv
VIDEO | Doi dintre agresorii activistului din Buzău, arestați preventiv
Publicat: 15/06/2021, 06:56

Doi dintre cei doi agresori ai activistului buzoian Nițu Robert Gabriel au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost bătut de față cu poliția.

Cel de-al treilea agresor este cercetat sub control judiciar pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

Activistul, bătut de trei indivizi, comercianți de pui vii

Nițu Robert Gabriel a fost bătut sâmbătă de trei indivizi, comercianți de pui vii din comuna buzoiană Cernătești.

Agresorii l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și l-au agresat de față cu poliția.

Conflictul s-a iscat după ce Nițu Robert a încercat să prezinte opiniei publice și autorităților detalii despre comercializarea ilegală a puilor vii.

M-au așteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulație care puteai să treci, și ceilalți cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au bușit în lateral, și în stânga și în dreapta, exact ca în filmele de acțiune. Deci urmărire ca în filme. Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine, povestește activistul Nițu pe canalul său de YouTube.

„În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist. Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din fața noastră, practic, a mea și a poliției, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, și nu au reușit să mă omoare acolo, erau 5 persoane – o polițistă care era în fața lor și polițistul care era în spatele mașinii, când au venit ăștia cu Volvo, polițistul stătea de vorbă cu acel individ”, mai spune acesta.

Sindicatul Europol, reacție vehementă

Sindicatul Europol a reacționat după incidentul de la Buzău, unde un activist civic a fost bătut în fața polițiștilor, în timp ce striga cu disperare după ajutor. Agresorii au fost potoliți doar de trupele speciale, chemate la fața locului.

„Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.”, transmite Sindicatul Europol.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult