VIDEO EXCLUSIV | Alex Pânișoară, urbanist: „Clotilde Armand a făcut intervenție pe un monument istoric fără avize de la Ministerul Culturii. Am chemat Poliția”

Publicat: 31/01/2023, 11:57
Actualizat: 31/01/2023, 13:03

Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Primăria Sectorului 1 ar fi făcut o intervenție pe monument istoric, chiar la soclul din jurul clădirii în care funcționează această administrație, pe Banu Manta, și nu ar fi avut avizele necesare de la Ministerul Culturii.  

Alexandru Pânișoară spune că a făcut sesizare și la Parchetul de le lângă Judecătoria Sectorului 1, împotriva edilului Clotilde Armand.

„Doamna Clotilde a făcut intervenție pe monument istoric la Primăria Sectorului 1, fără autorizație de construire și fără avizul Ministerului Culturii, lucrurile sunt ca și cum nu s-au întâmplat. Personal m-au ocupat de sesizare și a fost nevoie să chem poliția. Dar, oricine altcineva ar fi făcut așa ceva, ar fi suferit consecințe. Este dubla măsură, nu este corect. Oamenii (Clotilde Armand și Nicușor Dan – n.r.) au venit pe un mesaj, în care au zis «gata cu abuzurile», și, de fapt, ei fac nu la fel, mai rău”, a declarat Alexandru Pânișoară în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

La rândul său, Marius Pavel, consilier general al Bucureștiului, a declarat că „nerespectarea legii în Primăria Sectorului 1 și la Primăria Capitalei este o uzanță zilnică”.

„Sectorul 1 nu a început nimic”

Totodată, Alexandru Pânișoară a menționat și faptul că Primăria Sectorului 1 nu face investiții.

„Sectorul 1 nu a început nimic, avem un excedent bugetar de 200 de milioane de euro în doi ani, adică se vor pierde acei bani, pe de-o parte, iar când nu a folosit cei 200 de milioane de euro a văduvit o altă administrație de acei bani, de care poate avea nevoie”, a mai declarat Alexandru Pânișoară în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

De ce a blocat Nicușor Dan proiectul de la Ciurel

Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, a mai declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Nicușor Dan a considerat că a fost mai „în măsură” ca specialiștii atunci când a blocat continuarea drumului expres de la Podul Ciurel spre Autostrada București – Pitești.

Din același considerent pentru care a și luptat împotriva acestui pod, consideră că pasajul va aduce mai mult trafic în București, deși acel pasaj, tocmai cu asta vine, cu niște studii și cu niște fundamentări clare. El consideră că este mai în măsură ca specialiștii care au lucrat la asemenea documentații. Și iată, avem un pod care a costat o grămadă de bani și care traversează o linie de tramvai”, a declarat Alexandru Pânișoară în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
SE DAU 20.000 de lei de persoană! Vestea cea mare a venit CHIAR ACUM. Cine...
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Nicolae Ciucă a stat la masa trativelor cu președintele Consiliului European. Ce subiecte au fost...