VIDEO EXCLUSIV | Constantin Melnic, primar interimar, despre organizarea alegerilor în Sectorul 5: „Guvernul decide. Noi avem un consens și o majoritate în Consiliul Local”

Publicat: 13/02/2023, 20:00

Constantin Melnic, primar interimar al Sectorului 5, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că organizarea alegerilor în această administrație este atributul Guvernului, însă, în prezent, în jurul edilului s-a coagulat o alianță politică, formată din PSD, PNL și PP-USL.

„Știu că s-au făcut diverse solicitări de către diverse partide (pentru organizarea alegerilor – n.r.), din ce văd și eu din presă, dar am depășit termenul (…) Nu sunt eu (cel care organizează alegerile – n.r.), Guvernul. Când hotărește Guvernul, atunci se fac alegerile”, a declarat Constantin Melnic în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

„Noi avem o majoritate în Consiliul Local și ne promovăm proiectele”

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă lui Constantin Melnic îi convine situația în care alegerile întârzie să se desfășoare, primarul interimar a precizat:

„Știu că am ajuns la un consens, și cu PNL-ul și cu PP-USL-ul. Adică noi avem o majoritate în Consiliul Local și ne promovăm proiectele, le discutăm înainte, ce trebuie să facem, dacă avem sau nu avem buget”, a mai declarat Constantin Melnic în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

După condamnarea lui Cristian Popescu Piedone, din primăvara anului trecut, Constantin Melnic a fost desemnat viceprimar interimar din partea PSD.

USR a făcut plângere penală

Până în prezent, Guvernul ar fi trebuit să organizeze un scrutin pentru alegerea unui nou primar, însă, Executivul întârzaie să ia o decizie.

Anul trecut în septembrie, candidatul USR pentru fotoliul de edil al Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a făcut plângeri penale pe numele mai multor oficiali pentru că nu au dispus organizarea de alegeri pentru postul rămas vacant după condamnarea lui Cristian Popescu Piedone. Vizați de plângerea penală sunt primul ministru, Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu, ministrul de Interne, Lucian Bode, președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mititelu Buică și prefectul de București, Toni Greblă.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase