VIDEO EXCLUSIV | De ce miroase urât în tot Bucureștiul. Explicațiile lui Octavian Berceanu: „E ca și cum ai avea wc-ul în curte, ca și cum ai fi la țară”

Publicat: 27/09/2022, 14:30

Ciorile și pescărușii vin în București pentru că este mai cald, iar gropile de gunoi le asigură hrana zilnică. Pe de altă parte, excrementele lăsate în urmă nu sunt singurul motiv pentru care miroase urât în București. Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a oferit aceste explicații în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”

“Ciorile vin și stau în București pentru că este mult mai cald în centru, și mâncarea o găsesc pe gropile de gunoi. Și între groapa de gunoi și centrul Bucureștiului avem acest traseu al ciorilor, și al pescărușilor, iar în urma lor lasă fecale, excremente. Acestea rămân pe blocuri sau pe străzi. Se încălzesc străzile, se descompun, se deshidrateaza aceste fecale, trec mașinile și le găsim în aer. Urât miroase în tot Bucureștiul, nu doar în sectorul 1, din păcate. Nu este o problemă de sector, mirosului nu-i poți da o graniță de sector. Miroase urât! Pentru că, de exemplu, mergem la toaletă și tragem apa. Ne uităm foarte clar unde se duce apa aia, nu avem o stație de epurare care să funcționeze. Toată canalizarea se varsă direct în Dâmbovița. E ca și cum ai avea wc-ul în curte, ca și cum ai fi la țară”, a afirmat Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de mediu, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Chiar dacă este un activist de mediu, o persoană cu studii de specialitate, nimeni, nici chiar fostul coleg de partid Nicușor Dan, nu l-a chemat pe Berceanu să-i ceară sfatul.

„Eu nu sunt mare prieten al lui Nicușor Dan”

„Eu nu sunt mare prieten al lui Nicușor Dan. Dar Nicușor are doi ani, din 32, de când a fost Revoluția. În rest, 30 de ani, am avut așteptări, indiferent care a fost coloratura politică a Consilului General, al primarului de sector si al primarului general. De aia am intrat în politică, nu mi-a convenit ce se întâmplă. Din 32, doi a fost Nicușor, în ceilalți 30…  Eu nu aștept să fiu chemat și vin cu sugestii că poate se întâmplă ceva bine sau poate greșesc, și atunci îmi îmbunătățesc sugestiile pe parcurs. Dar nu-mi aduc aminte să fiu așa într-o poziție de a da sfaturi sau de a veni cu expertiza într-un domeniu anume la Primăria Generală, sau la primăriile de sector. Nu mi s-a întâmplat, din păcate”, a mai spus Berceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase